LIRA okomiti
LIRA okomiti
Multipak
PRVENSTVO HRVATSKE U STRELIČARSTVU NA OMANOVCU

Pakrački streličari dominantni na domaćem terenu

29.08.2023. 11:54 | 892 pregleda | Sport

Osvojivši pet zlatnih i dvije srebrne medalje, članstvo streličarskog kluba "Kuna" ostvarilo je izniman uspjeh na prvenstvu Hrvatske u streličarstvu u 3D WA disciplini, održanom 27. kolovoza na Omanovcu.

Piše:
Compas

Po izrazito vrućem vremenu, sjajan streličarski dan domaćina potvrdili su Josip Šebić i Zoran Petrović osvojivši prva mjesta u kategoriji Goli luk. Igor Krušić je trijumfirao u stilu Dugi luk, a Dario Marošević je u istoj klasi osvojio srebro. U kategoriji Tradicionalni luk, Mile Aračić je bio drugi. Mladi članovi "Kuna", Alojzije i Anastazija Majstorović, osvojili su prva mjesta u Tradicionalnom luku U-21, odnosno Golom luku U-18.

Samo natjecanje se odvijalo na šumskom terenu oko planinarskog doma Omanovac. Streličari su gađali 24 gumene figure životinja različitih vrsta i veličina, a natjecalo se ukupno 50 streličarki i streličara iz 20 hrvatskih klubova, raspoređenih po stilovima i kategorijama.

Osim neospornog truda domaćina, članova SK "Kuna", podršku natjecanju pružili su Grad Pakrac i Hrvatski streličarski savez. Prilikom svečanog otvaranja, Miroslav Ivančić, predstavnik Grada, srdačno je zahvalio domaćinima na višegodišnjem angažmanu i četvrtoj ovakvoj organizaciji na brdu ponad Pakraca, a sudionicima ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u 3D WA disciplini poželio uspjeh i ponovno okupljanje na Omanovcu iduće godine.


Toplice Lipik_640x200_tekst