delfin3
Grad Lipik_drugi banner
LIRA vodoravni
NOGOMETNI VIKEND

Lipičani u subotu protiv Požege. Županijski drugoligaši otvaraju sezonu

25.08.2023. 09:21 | 721 pregleda | Sport

Piše:
Dinko Kliček

Pred nama je nogometni vikend tijekom kojeg će domaće utakmice igrati međužupanijski predstavnik Lipik 1925 te županijski drugoligaši Croatia iz Donje Obriježi, Slavonija iz Prekopakre. Utakmice u Lipiku i Prekopakri igrat će se subotu, budući da će Slavonija ove sezone - umjesto kao do sada  nedjeljom - svoje domaće prvenstvene utakmice 2. ŽNL igrati dan ranije.  

MŽNL SB/PŽ: Nakon pobjede u Sibinju na otvaranju sezone, Lipik 1925 će u okviru utakmica 2. kola biti domaćin Požegi, koja je u 1. kolu pobijedila Sikirevce. Utakmica počinje u subotu u 17,15 sati.

1. ŽNL: Potvrdu domaćih bodova osvojenih prošlog vikenda protiv H. Dragovoljcam, županijski prvoligaš Dobrovac će potražiti u 2. kolu na gostovanju u Pavlovcima kod domaće Mladosti (27.8./17,15 sati).

2. ŽNL: Prvenstvo 2. ŽNL započinje ovog vikenda, a otvara ga Slavonija iz Prekopakre u subotu, 26. kolovoza domaćom utakmicom protiv Lipe s početkom u 17,15 sati. Preostala dva naša drugoligaška predstavnika - Croatia iz Donje Obriježi i Dinamo iz Badljevine - igraju u nedjelju. Badljevčani gostuju u Biškupcima kod BSK-a, dok je Croatia domaćin Eminovcima (nedjelja 17,15 sati).

Za razliku od prošle sezone kada je ovo natjecanje igralo 8 klubova u natjecateljskoj sezoni 2023./2024. sudjelovat će 10 klubova, što se dobilo reorganizacijom natjecanja odnosno smanjenjem 1. Županijske nogometne lige sa 14 na 12 klubova. Tako će konačno županijski drugoligaši imati duže natjecanje jer je 7 utakmica u polusezoni doista premalo. Naš dio županije predstavljat će Slavonija, Croatia i Dinamo.

3. ŽNL BBŽ: Predstojećeg vikenda na teren izlazi i Jovača iz Marinog Sela. U ligi s 14 klubova, koliko ih ima u skupini Jug, Jovača će na premijeri gostovati u Sokolovcu protiv domaćeg Sokola. Utakmica je zakazana za 17,30 sati.


Toplice Lipik_640x200_tekst
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/