LIRA okomiti
LIRA okomiti
PREMIJERNA BORBA ZA TITANOV SRP

Na Omanovcu održan prvi Titanov ultimatum

20.08.2023. 11:47 | 1233 pregleda | Sport

Piše:
Dinko Kliček

U subotu je Omanovac bio poprište zanimljivog događaja iz svijeta biciklizma, jer je na pakračkom brdu prvi put održana jedinstvena biciklistička utrka pod nazivom "Titanov ultimatum". Organiziran od strane Biciklističkog kluba Titan, Ultimatum je donio novu dozu uzbuđenja i adrenalina, okupivši biciklističke entuzijaste iz cijele regije.
Riječ je o utrci koja se od ranog jutra odvijala na kružnoj stazi XC Kuna, dugačkoj 6.3 kilometra, a vozači su imali opciju sudjelovati u kategorijama solo vožnje na 6 i 12 sati te štafeti 12 sati. Prestižna nagrada - Titanov srp - čekala je prvoplasirane u svakoj od ovih kategorija.
U konkurenciji muškaraca solo utrke na 6 sati, pobjedu je odnio Matej Skuzin iz BBK Požega, koji je prošao kroz cilj 13 puta s vremenom od 4:39:53 sata. Kod žena u istoj kategoriji, slavila je Lorena Škalac iz BK CRO MTB/BK Osijek, zabilježivši 8 krugova i vrijeme od 4:35:39 sati.
U utrci na 12 sati, u muškoj konkurenciji je trijumfirao Tomislav Katalenić iz Kluba Sic, koji je u impresivnih 10 sati i 35 minuta prošao stazu čak 29 puta. Domaći vozač BK Titan, Saša Jeftinić, osvojio je drugo mjesto s 28 prođenih krugova u vremenu od 10:27:06 sati.
Kod žena je u kategoriji solo vožnje na 12 sati slavila Maja Bonačić iz BK Sic završivši 17 krugova za 8 sati i 19 minuta.
Uzbudljiva je bila utrka štafete na 12 sati, u kojoj su se natjecale ekipe sastavljene od dva do četiri člana. Pobjedu je odnijela ekipa "Prodigies" u sastavu: Marko Ljevar, Vanja Šomođi, Vedran Rapo i Luka Velić. Njihova izvedba je zaključena s 33 kruga vožnje XC stazom Kuna, s ukupnim vremenom od 10 sati, 44 minute i 7 sekundi.
Svečanost dodjele nagrada uveličala je pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević, koja je proglasila najbolje i uručila im Titanov srp.

Djelić atmosfere s ovog događaja pogledajte u našoj FOTOGALERIJI


LIRA ispod članka