Narodne kupke vanjski
Narodne kupke vanjski
Multipak
STRELIČARSTVO – EP U RUMUNJSKOJ

Marošević europskom broncom potvrdio klasu

17.08.2023. 10:20 | 1071 pregleda | Sport

Piše:
Compas

Dario Marošević, član Streličarskog kluba "Kuna", ostvario je izvanredan uspjeh osvojivši treće mjesto u kategoriji Dugi luk seniori na nedavno održanom Europskom prvenstvu koje je organizirala HDH IAA asocijacija u Rumunjskoj.
Uz Maroševića, našu zemlju su predstavljala još dva streličara iz istog kluba - Josip Šebić u kategoriji Goli luk seniori i Zoran Petrović u kategoriji Goli luk veterani. Natjecanje je okupilo respektabilnih 360 natjecatelja iz 17 zemalja.

Opis nije dostupan.

Nakon zahtjevnog prvog dana natjecanja, Marošević i Šebić su se plasirali na deseto mjesto, dok je Petrović zauzeo sedmo. Drugi dan donio je poboljšanje. Dario Marošević se istaknuo najboljim rezultatom dana i zasluženo se probio do trećeg mjesta. Josip Šebić i Zoran Petrović su se također popravili, završivši dan kao šesti. Uzbuđenje je dosegnulo vrhunac trećeg dana natjecanja kada su se vodile borbe za ulazak u finale među najboljih šest. Dario Marošević je s četvrtog mjesta osigurao svoje mjesto u finalu, dok je Josip Šebić izborio peto mjesto. Nažalost, Zoran Petrović je nazadovao za jedno mjesto te nije uspio osigurati ulazak u finalne borbe. Odlučujuće finalne borbe donijele su nevjerojatno napet obračun. Dario Marošević je izuzetno preciznim pucanjem uspio nadvisiti natjecatelja iz Češke, osvojivši četiri boda čime je osigurao zasluženo treće mjesto na Europskom prvenstvu. Marošević se tako pridružio elitnom društvu streličara, potvrđujući odličnu formu jer je već prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Sloveniji također osvojio treće mjesto.
Isto tako, ne smijemo zaboraviti čestitati Josipu Šebiću i Zoranu Petroviću na ostvarenim rezultatima na EP.


LIRA ispod članka