LIRA okomiti
Narodne kupke vanjski
Multipak
UOČI NOVE NOGOMETNE SEZONE

Lipik 1925 prvenstvo otvara u Sibinju, Dobrovac čeka H. Dragovoljac

17.08.2023. 09:42 | 974 pregleda | Sport

Uoči predstojećeg vikenda, fokus ljubitelja nogometa usmjeren je prema otvaranju nogometnih prvenstava MŽNL SB/PŽ te 1. ŽNL PSŽ.

Piše:
Dinko Kliček

Nogometaši Lipika 1925 će u prvom kolu (nedjelja, 20. kolovoza) gostovati kod Mladosti u Sibinju, a potom će u drugom kolu snage odmjeriti s Požegom na domaćem terenu. Klub je tijekom ljetnog prijelaznog roka dodatno ojačao angažmanima Marka Miloševića, Mateja Gomerčića, Martina Buzuka, Iurija Bezerre, Zdravka i Josipa Gospočića, uz posljednje pridruživanje Elvisa Berbića te povratnika Giulijana Pierobona. Trener Posedi ističe zadovoljstvo pripremama i igračkim kadrom te najavljuje uspješan prvenstveni start. Kao i prošle godine, liga će imati 14 klubova, a Lipičani će svoje domaće utakmice igrati subotom.

Hajduk iz Pakraca će prvenstvo otvoriti protiv Slobodnice, 19. kolovoza s početkom u 17,45 sati na Gradskom stadionu u Pakracu. Susjedski derbi Lipika 1925 i Hajduka iz Pakraca, utakmica koja tijekom sezone tradicionalno privlači najviše pažnje lokalnih nogometnih zaljubljenika, zakazana je za 5. kolo (16. rujna) u Pakracu.

HNK Dobrovac, naš predstavnik u 1. ŽNL, također je spreman za start sezone. Prvi susret očekuje ih u subotu (19. kolovoza, 17,45), kada će pred svojim navijačima ugostiti H. Dragovoljac iz B. Drenovca. Trener Tomislav Kužilek izražava zadovoljstvo brojem igrača i njihovim predsezonskim zalaganjem. Ekipu su pojačali Stjepan Petrović, Boris Prohaska, Ivan Kaurin, Leo Rusmir, Mario Komljenović, Jurica Mijić, Josip Lujić, Tomo Mijić, Matija Januš i Matija Šimunović. Uzimajući sve to u obzir, u predstojećoj sezoni s 12 klubova HNK Dobrovac je legitiman kandidat za gornji dio tablice. Svoje domaće utakmice ove sezone Dobrovac će igrati subotom.

HNK Jovača iz Marinog Sela, član 3. ŽNL Jug, svoje prvenstvo pod okriljem Bjelovarsko-bilogorskog nogometnog saveza otvara tjedan kasnije, 27. kolovoza, susretom protiv NK Sokol u Sokolovcu. Prva domaća utakmica uslijedit će u 2. kolu protiv Tomislava iz Đulovca. Klub je za iduću sezonu osigurao angažmane Svena Krpana i Tomislava Šarčevića, a pregovara se s još nekoliko igrača. S druge strane, značajan hendikep za Jovaču predstavljat će odlazak Andreja Hrabušickog koji se pridružio pakračkom Hajduku.

Dakle, spremite se za nogometnu jesen koja će trajati sve do sredine studenog, kad se igra posljednje 13. kolo prvog dijela sezone MŽNL SB/PŽ, u kojem Lipik 1925 ugošćuje Vinogorac. Dobrovac će prvenstvenu jesen zaključiti 29. listopada kad je na rasporedu gostovanje kod Bsk Buka.


Toplice Lipik_640x200_tekst