Grad Lipik_drugi banner
Narodne kupke vanjski
Toplice Lipik 960x150_nsl
SKUPŠTINA HNK "JOVAČA" MARINO SELO

Odlična jesen Jovače, u proljeće napadaju naslov

20.03.2023. 11:46 | 1109 pregleda | Sport

Jovača je prošle sezone igrala odličan nogomet, a ta se ocjena naročito odnosi na prvi dio sezone 2022./23. u 3. Županijskoj nogometnoj ligi - Jug Bjelovarsko-bilogorske županije, u kojoj smo osvojili visoko treće mjesto s osam pobjeda, remijem i samo dva poraza. Postigli smo 60 golova nasuprot 12 primljenih, a zaostatak za vodećima je unutar tri boda, izdvojeno je na skupštini HNK Jovače iz Marinog Sela, održanoj 18. ožujka u ugodnoj atmosferi lokalnog Lovačkog doma, u nazočnosti tridesetak članova, igrača i simpatizera kluba.

Piše:
Dinko Kliček

Kako je istaknuo predsjednik Tomislav Veselovac, klub je sezonu 21./22. završio na vrlo dobrom 6. mjestu, a osim redovnih prvenstvenih aktivnosti uspješno su organizirali i tradicionalni turnir za Sv. Ivana u lipnju, na kojem je nastupilo sedam ekipa. Radilo se na i oko objekta nogometnog igrališta koji je u siječnju ove godine materijalno oštećen požarom.  

Na sportske uspjehe kluba nadovazo se tajnik kluba Andrija Meaški, dodavši još nekoliko detalja iz kojih smo doznali da se klub tijekom zimskog razdoblja pripremao u lipičkoj dvorani, a navedene su i gotovo sve sportske aktivnosti tipa prijateljskih utakmica. Iz već spomenute uspješne ovosezonske jeseni koja je u Marinom Selu podigla ljestvicu očekivanja, izdvojeni su najbolji klupski strijelci. Njih predvodi drugi topnik prvenstva Đuro Lengelić s 24 pogotka, a slijede ga Marko Veselovac s 15 te Miroslav Mioković s 11 postignutih golova.

Financijskim izvještajom za 2022. godinu prikazani su ukupni prihodi od 43 tisuće kuna, od čega je 40 tisuća stiglo od Grada Lipika. Ukupni rashodi su bili oko 40 tisuća kuna. Sličan financijski red veličine, samo sad prikazan u eurima, očekuju i u tekućoj godini, oslanjajući se opet najviše na lipičku gradsku kasu kao i na skromniji sponzorski doprinos.

Sve to trebalo bi dostajati za bezbrišnu sportsku sezonu, čiji su troškovi u odnosu na ranije porasli, kao i za redovne međusezonske turnire poput onog lipanjskog za Sv. Ivana, te za Memorijal poginulih hrvatskih branitelja koji se u Marinom selu igra u kolovozu.

Rad kluba i dobre rezultate pozdravio je Antun Hrenovac, predsjednik MO Marino Selo, poželjevši im eventualan napredak na tablici i napad na vrh, dok su ista očekivanja na skupštini izrečena od  predstavnika navijača i igrača.

Nastavak prvenstva 3. ŽNL Jug BBŽ je najavljen za 2. travnja.


Toplice Lipik_640x200_tekst