LIPIK test
LIRA okomiti
LIRA vodoravni
Izvještajna skupština SK „Kuna“ Pakrac

Marošević i Šebić nastupili kao reprezentativci; Petrović postao izbornik 3D reprezentacije

08.12.2021. 09:30 | 3380 pregleda | Sport

„Aktivnosti Streličarskog kluba „Kuna“ Pakrac posljednje dvije godine uvelike su oblikovale epidemiološke mjere koje su utjecale na mogućnost treniranja članova i manji broj natjecanja kojima se radi njih moglo pristupiti, no tome usprkos članovi kluba uspješno organiziraju dva Prvenstva Hrvatske na Omanovcu te bilježe zapažene rezultate i ostvaruju nastupe kao reprezentativci Hrvatske dok je predsjednik Kluba imenovan za izbornika 3D reprezentacije“ istaknuto je na izvještajnoj skupštini Streličarskog kluba „Kuna“ Pakrac koja je održana u petak 3. prosinca u klupskim prostorijama u Pakracu i koja je obuhvatila posljednja 23 mjeseca klupskog djelovanja radi neodržavanja skupštine prošle godine.

Piše:
Tomislav Ević

Iako su zbog situacije s epidemijom korona virusa aktivnosti članova kluba prilagođene epidemiološkim mjerama, tijekom 2020. godine minimalno tri puta tjedno, kada su dopuštali uvjeti, na redovite treninge dolazilo je u 7-8 članova kluba svih dobnih skupina, dok su u 2021. tijekom zabrane treniranja u zatvorenom prostoru treninzima prisustvovali samo članovi koji su imali kategorizaciju HOO-a i time ispunjavali uvjete za treniranje. Kako su u 2020. mnogobrojna natjecanja odgođena došlo je do promjena u sistemu natjecanja što je rezultiralo manjim brojem osvojenih medalja na nacionalnim natjecanjima. Međunarodna natjecanja 2020. nisu ni održana, dok su u 2021. od  međunarodnih natjecanja održana samo tri kola Jadranskog pokala, tako da je i u tom segmentu izostao određeni broj očekivanih odličja.

Tijekom 2020.god. članovi kluba su u tijekom takmičarske sezone nastupili na 14 takmičenja u Hrvatskoj pri čemu su osvojene 31 zlatna, 16 srebrnih i 6 brončanih medalja uz 9 zlatnih i 8 srebrnih medalja na Prvenstvu Hrvatske u disciplinama WA;FIELD i 3D. U 2021. godini članovi kluba su tijekom takmičarske sezone nastupili na 15 takmičenja u Hrvatskoj  i dva u Sloveniji pri čemu je osvojeno je 25 zlatnih,13 srebrnih i 6 brončanih medalja uz 6 zlatnih i 4 srebrne medalje i jednu brončanu s PH u disciplinama WA;FIELD i 3D.

Obje godine Klub je organizirao Prvenstvo Hrvatske WA 3D na Omanovcu te iako je radi epidemiološke situacije broj natjecatelja bio manji od očekivanog, natjecanja su uspješno održana te je na Omanovcu 2020. godine nastupilo 38 natjecatelja, a 2021. njih 54. Radi izuzetnog angažmana članova kluba natjecanja su organizirana na najvišem nivou, uz pohvale svih sudionika za odličnu organizaciju i postavljenu stazu.

U 2020. dva člana kluba završila su školu za trenere streličarstva, u 2021. Dario Marošević i Josip Šebić nastupili su kao reprezentativci Hrvatske na Europskom 3D WA prvenstvu u Mariboru i Europskom FIELD prvenstvu u Poreču, a iste godine predsjednik Kluba Zoran Petrović je odlukom Upravnog odbora Hrvatskog streličarskog saveza imenovan izbornikom 3D reprezentacije. Velika je to potvrda kontinuiteta i kvalitete rada i rezultata koje SK „Kuna“ Pakrac postiže posljednjih godina što je pohvalio i tajnik SZGP Domagoj Ajman koji je bio prisutan na izvještajnoj skupštini kluba.

Predsjednik Nadzornog odbora Tomislav Nemet izvijestio je da je u protekle dvije godine poslovanje i vođenje kluba bilo uredno i u skladu s odlukama Skupštine i Izvršnog odbora. Financijski gledano posljednje dvije godine Klub bilježi smanjenje prihoda u odnosu na 2019. godinu za oko 40% pri čemu glavnina prihoda dolazi od Sportske zajednica Grada Pakraca (22.000  kuna u 2020. i 23.000 kuna u 2021. godini) i Hrvatskog streličarskog saveza za održavanje 3D PH na Omanovcu (6.572 kune u 2020. i 5.520 kuna u 2021.). Financijski plan za 2022. godinu vrlo je optimističan i predviđa nešto više od 60.000 prihoda, a predsjednik kluba Zoran Petrović izjavio je da je optimist kojem je čaša uvijek polu puna i da će biti zadovoljan ako ostvare i pola planiranog proračuna.  


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/