Delfin 2022
Delfin 2022
Radio Daruvar 2
S NOGOMETNIH TERENA

Mlađe kategorije NK Lipik 1925 – osvrt na polusezonu

26.11.2021. 09:34 | 3429 pregleda | Sport

U nastavku donosimo osvrt na polusezonu mlađih kategorija Nogometnog kluba Lipik 1925.

Piše:
Compas

 

 

 

U školi nogometa i dalje rade sa šest dobnih kategorija, od kojih je pet natjecateljskih, dok je jedna nenatjecateljska, tzv. igraonica. Važno je istaknuti kako je tijekom sezone ostvarena suradnja sa Školom nogometa NK Poljane te se znatno povećao broj djece u određenim kategorijama.

Ove polusezone većina kategorija bilježi dobar rezultat.

Igraonicu vodi Davor Bahnik, a nakon dva mjeseca koje su proveli na vanjskim terenima, trenutno su u dvorani.

Najmlađa kategorija koja se natječe su predpočetnici (U-9), a trener je Srećko Knok. Oni su odigrali i najviše utakmica, a razlog tome je što su se natjecali u 1. ŽNL PSŽ, kao i 1. ŽNL BBŽ. U obje lige bilježili su odlične rezultate pa su u požeškoj ligi završili na drugom mjestu (4 pobjede, 1 neriješena, 1 poraz) u konkurenciji osam klubova, a samo 3 boda zaostatka za prvim Papukom daje nadu da ih u proljetnom dijelu sezone mogu i sustići.

U bjelovarskoj ligi nastupa sedam klubova, a tu su na trećem mjestu sa četiri pobjede i dva poraza.

Najbolji strijelci ove kategorije su Luka Husko s 19 golova, Ivano Cesarec sa 14 i Roko Takač s 13. Ukupno je u ovoj kategoriji nastupalo 20 igrača.

Početnici (U-11) pod vodstvom Dražena Bahnika i pred kraj sezone uz pomoć Miroslava Leovca nastupaju u 1. ŽNL PSŽ, skupina B. Najveći dobitak ove kategorije je brojka igrača koja se s početnih dvadesetak podigla na 34, a svakim treningom gotovo da se pojavi novi igrač. Osim službenih utakmica u kojima bilježe pet pobjeda, dva neodlučena rezultata i dva poraza te s time zauzimaju drugo mjesto, odigrali su i niz prijateljskih utakmica (Psunj Sokol Okučani, Daruvar) kako bi svi dobili određenu minutažu.

Najbolji strijelci ove kategorije su Matej Bešlić sa 6 pogodaka, pet je postigao Fran Leovac, a tri David Pušćenik. Ova ekipa je primila najmanje golova u ligi, a tu zasluge pripadaju i vrataru Viktoru Blaževiću. U službenim utakmicama ukupno je nastupilo 27 igrača.

Mlađi pioniri (U-13) po prvi puta natječu se u Bjelovarsko bilogorskoj županiji, a vodi ih Filip Kozić. U konkurenciji devet klubova nalaze se na drugom mjestu kao i prvo dvije spomenute kategorije. Ostvarili su pet pobjeda, dva neriješena ishoda te jedan poraz od Daruvara.

U ovoj kategoriji imaju i najboljeg strijelca cijele lige. To je Luka Major s 11 pogodaka, a još se istaknuo Roko Strmota s 5. Kroz devet utakmica, dvadeset i troje igrača upisalo je svoje minute na terenu.

Starije pionire u ovu sezonu poveli su Ivan Pleša i Mario Adžijević.

Nažalost, ili može se reći na zadovoljstvo  radom prijašnjih sezona, ovu kategoriju napustilo je troje najboljih igrača (Bruneta, Kaurin, Jurić) koji su unazad 6 do 7 godina bili predvodnici ove ekipe. Zauzimaju deveto mjesto od 11 ekipa, a imaju dvije pobjede, neodlučeni ishod i sedam poraza.

Najbolji strijelci su Vanja Grubić i Luka Major s 3 pogotka. Ukupno je za ovu kategoriju nastupilo 17 igrača.

Juniore vodi dvojac Davor Sudetić i Mario Adžijević. Najbolje utakmice pružili su u kup natjecanju gdje su svladali ekipu iz 1. kvalitetne lige, NK Kutjevo, a zatim su u polufinalu kupa na jedanaesterce poraženi od Slavije iz Pleternice.

Nastupaju u 1. ŽNL BBŽ, a u konkurenciji 12  klubova nalaze se na osmom mjestu s četiri pobjede, dva neriješena i pet poraza. Zasigurno bi rezultat bio puno bolji da u nekoliko utakmica nisu bili oslabljeni neigranjem dva najbolja igrača (Duvnjak i Nikić) koji su bili potrebni seniorima. Na proljeće od ove ekipe očekuju znatno podizanje na ljestvici. Najbolji strijelci su Teo Duvnjak i Leonardo Rusmir s 8 pogodaka. Kroz 11 utakmica, nastupilo je 23 igrača.

Trenažne aktivnosti svih kategorija nastavljaju se u školskoj dvorani, gdje će se zadržati do početka veljače.

 


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/