LIPIK test
LIPIK test
LIRA vodoravni
MARIO MILAŠINOVIĆ, TRENER NK LIPIK 1925

Imamo kvalitetan igrački kadar i smatram da smo trebali imati puno više bodova

16.11.2021. 12:57 | 3306 pregleda | Sport

Piše:
Matija Kulhavi

Nogometni klub Lipik 1925 prošle je nedjelje odigrao posljednju utakmicu prvog dijela sezone te na odmor odlazi s 23 boda što ga svrstava na 5. mjesto ljestvice Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod – Požega. Bila je to prigoda da  trenera Maria Milašinovića upitamo za osvrt na proteklu polusezonu.

Prošlo je nešto više od godinu dana otkako ste na klupi NK Lipik 1925? Kakva su iskustva? Kako ste zadovoljni završenom polusezonom?

Kad se pogleda protekla godina dana otkako sam postao trener NK Lipik, odnosno kad se uzme u obzir cjelokupna slika, moram reći da sam jako zadovoljan. U samom početku nisam mislio da će biti tako, međutim, s vremenskim odmakom smatram da smo tu prošlu sezonu odradili odlično.

Što se tiče ove zimske polusezone koja je iza nas, mogu reći da se igrački kadar stvarno dobro pojačao. Svi igrači koji su došli opravdali su svoj dolazak. Ipak, smatram da smo trebali imati veći bodovni konto. Nisam baš zadovoljan s nekim utakmicama i općenitim pristupom ekipe. Ušli smo u neke utakmice nonšalantno zbog čega imamo puno neriješenih utakmica, a zapravo je naša momčad u svim tim susretima bila puno bolja. Imamo samo dva poraza. Naravno, ponekad je tu i bitan faktor sreće, tako da kad se pogleda cjelokupni dojam, mislim da smo trebali imati puno više bodova.

Ima li nekih igrača koji se posebno izdvajaju?

Drago mi je što od igrača nitko nije posebno iskočio, kao Kaurin i Josipović tijekom prošle sezone. Ove sezone je Rančić svojim golovima preokrenuo nekoliko utakmica u našu korist, ali kad se pogleda snaga ekipe u potpunosti, nitko protiv nas nije mogao lako parirati, čak ni prvoplasirani Svačić koji je zaista odlična ekipa. Kad je pristup pravi, kad su dečki odlični, smatram da smo jedna od najboljih ekipa u ovoj ligi. Mlada smo ekipa, većina igrača je u ranim dvadesetima, a trojica igrača su starija. Tako da ima puno prostora za napredak. Stoga mi ne preostaje ništa drugo nego da ih pohvalim i da im se zahvalim. Naravno da mi možemo i da moramo bolje. Kao treneru, želja mi je da uspijemo zadržati postojeći igrački kadar. Imamo kvalitetnih igrača i prioritet nam u ostatku sezone mora biti to da budemo u borbi sa Svačićem za prvo mjesto.

Jeste li zadovoljni uvjetima u kojima se radi?

Malo je ekipa koje imaju reflektore i na pomoćnom i na glavnom terenu. Bilo je malo problema s našim svlačionicama s obzirom na to da su se izvodili građevinski radovi, ali tome smo se prilagodili.

Puno igrača je dolazilo na treninge, odaziv je bio dobar. Znali smo na početku da ćemo imati probleme u prvih par kola jer nismo imali pripreme. Dečki su imali privatnih obaveza i to je normalno, ali naš je najveći problem što nismo imali prijateljske utakmice. Odmah smo krenuli s četvrtfinalom kupa županije, odnosno ušli smo u natjecateljski dio gdje smo došli do samog finala i normalno da smo se tu puno potrošili. Odmah za tri dana nam je došla prvenstvena utakmica i znao sam da ćemo se nakon petog ili šestog kola podići ili potpuno pasti. Na kraju smo se i kroz treninge uspješno posložili te u konačnici i prikupili dosta bodova.

Na kraju, trener Milašinović se igračima zahvalio na korektnosti i pozitivnom pristupu u radu te izrazio nadu da će se tako i nastaviti. Također je iskazao zahvalu i upravi kluba na podršci i potpori, koja je prisutna u svakom segmentu.


LIRA ispod članka