Delfin
Delfin
Medianno
Pčelarska udruga Zlatna dolina Požega i pčelarska udruga Pakrac-Lipik

Poziv na sudjelovanje u 10. županijskom ocjenjivanju meda

09.09.2019. 22:25 | 593 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Pčelarska udruga Zlatna dolina Požega i pčelarska udruga Pakrac-Lipik u suradnji s TZ grada Požege, uz financijsku pomoć gradova Požege, Pleternice, Kutjeva te općina Brestovac, Velika, Jakšić, Čaglin, Kaptol, županije Požeško-slavonske i projekta LIPA čiji nositelj je Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Požega organiziraju 10. ŽUPANIJSKO OCJENJIVANJE MEDA u sklopu manifestacije "Okusi jeseni" u organizaciji TZ grada Požege. Tad će se održati natjecanje pčelara u ocjenjivanju kvalitete meda i dodjela uvjerenja novo osposobljenim osobama za poslove pčelara/ke.

Pozivaju se svi zainteresirani pčelari i pčelarske organizacije koje se bave proizvodnjom i prometom pčelinjih proizvoda da prijave svoj med za ocjenjivanje. Za jedan uzorak potrebno je dostaviti dvije staklenke meda od 450 grama. Med mora biti u tekućem stanju. Uz svaki uzorak mora biti prezentirano: ime i prezime pčelara, adresa, broj telefona, vrsta meda, naznaka lokaliteta te broj kaznenih mjesta je natjecatelj posjetio. Ocjenjivat će se samo medovi koji su proizvedeni u 2019 god.

Fizikalno kemijsku analizu obaviti će ZZJZ Požeško-slavonske županije. Pčelari koji imaju napravljenu fizikalno kemijsku analizu od ovlaštenog laboratorija za analizu meda nisu dužni platiti kotizaciju jer se ta analiza smatra valjanom. Uzorke meda za ocjenjivanje potrebno je dostaviti do 22.9.2019. osobno ili poštom na adresu:

IVICA TARGUŠ PAVLA RADIĆA 177, 34000 POŽEGA 099/213-4243 za područje gradova Požega, Pleternica,Kutjevo te općina Brestovac,Velika,Kaptol,Jakšić i Čaglin.

ROBERT ANDROIĆ 098 161 8803 za područje gradova Pakrac i Lipik

Kotizacija za ocjenjivanje meda iznosi 100 kn po uzorku. Ocjenjivanje se provodi sukladno Pravilniku o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda u Republici Hrvatskoj i Codex Alimentarius standarda za med Europske unije.

PČELARSKA UDRUGA ZLATNA DOLINA