Upit2
Upit2
Upit1
Bogat program u Gradskoj knjižnici Pakrac

Noć knjige 2019.: učlanite se besplatno u knjižnicu!

22.04.2019. 10:41 | 379 pregleda | Vijesti

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Piše:
Matija Kulhavi

"Kod nas u pakračkoj knjižnici program Noći knjige održat će se 26.travnja, u petak, od 18 sati pa sve do jutarnjih sati, budući da po prvi put za učenike od 1. do 4. razreda organiziramo Noć u knjižnici - prespavanac za djecu koja će na drugačiji način osjetiti čaroliju prostora knjižnice!", rekla je ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac Monika Lucić Fider te dodala kako će uz kviz za male i velike, roditelje i djecu, naziva "(NE)poznati književni junaci, dodjelu nagrada i priznanja NAJ čitateljima, biti održano i predstavljanje novog romana Danijela Špelića, a svim novim članovima omogućit će se i besplatan upis u knjižnicu.

Bit će tu i berba knjiga, pričaonica i radionica za djecu...ukratko - za svakog ponešto,a što je najvažnije -knjižnica u pomalo neformalnijem ozračju i radnom vremenu!