Grad Lipik_drugi banner
Narodne kupke vanjski
Tica
Tri nedjelje za redom nastupi hrvatskih akademskih glazbenika

Večeri sakralne glazbe u pakračkoj Župnoj crkvi

08.06.2024. 09:04 | 321 pregleda | Najave

Pod pokroviteljstvom pakračke Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, župna crkva u Pakracu bit će domaćin niza večeri sakralne glazbe tijekom tri uzastopne nedjelje. Na ovim posebnim koncertima nastupit će istaknuti hrvatski akademski glazbenici, donoseći publici bogatstvo sakralne glazbe.

Piše:
Compas

Prva večer ovog glazbenog ciklusa održat će se ove nedjelje, 9. lipnja, s početkom u 19 sati. Publika će imati priliku uživati u izvedbama Danijele Adamek na orguljama i sopranistice Antonije Žarković. Njihov program obećava duhovno uzdizanje kroz interpretaciju klasičnih sakralnih djela.

Tjedan dana kasnije, 16. lipnja, također u 19 sati, crkvu će ispuniti zvuci flaute i orgulja. Flautistica Daliborka Krešić i orguljaš Mihael Mojzeš priredit će koncert koji će obogatiti duh posjetitelja svojim virtuoznim izvedbama.

Manifestacija će kulminirati 23. lipnja u 19 sati koncertom na kojem će nastupiti violončelistica Ema Nikolić i gitarist Goran Stefanović. Njihov zajednički nastup bit će prava poslastica za sve ljubitelje sakralne glazbe, pružajući završni ton ovom izvanrednom nizu koncerata.

Ove večeri sakralne glazbe predstavljaju jedinstvenu priliku za sve ljubitelje glazbe da uživaju u vrhunskim izvedbama u akustički bogatom ambijentu pakračke župne crkve. Pakrački župnik, vlč. Jozo Zorić, ovom je prigodom pozvao sve zainteresirane da prisustvuju koncertima i dožive nezaboravno glazbeno iskustvo.

 

LIRA ispod članka