LIRA okomiti
Narodne kupke vanjski
Multipak
DOGAĐAJ KOJI SE NE PROPUŠTA

Udruga LIDO Dobrovac najavljuje Ivanjske krijesove i Festival janjetine

21.05.2024. 11:28 | 1596 pregleda | Najave

Piše:
Matija Kulhavi

U organizaciji Udruge za očuvanje narodnih običaja LIDO Dobrovac, 22. lipnja (subota) na igralištu NK Dobrovca održat će se tradicionalni Ivanjski krijesovi. Dobrovčani pripremaju bogat kulturno-umjetnički i zabavni program.

U sklopu Ivanjskih krijesova održat će se i Festival janjetine, koji će okupiti brojne znatiželjnike i ljubitelje gastronomije. Organizatori će osigurati mjesto i drva za pečenje, a za najatraktivniju pečenjarsku tehnologiju te za pečenje i serviranje predviđene su prigodne nagrade.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 100 eura, od čega se 50 eura vraća ekipama koje dođu, kako bi se izbjeglo nepojavljivanje prijavljenih ekipa. Uplate se vrše kod predsjednika udruge LIDO, Marijana Poletta, na broj 099 454 28 30, a prijave traju do 15. lipnja. Uz to, bit će organizirana i tombola s vrijednom nagradom.

Posjetitelji će moći uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi i glazbi za koju će se pobrinuti Tamburaški Sastav Maznik i Plaćenici, a navečer Davor Pečanić i Grey Band. Središnji dio događaja bit će paljenje krijesa u večernjim satima.

Ovaj događaj tradicionalno okuplja mještane i posjetitelje iz okolice, pružajući priliku za druženje i uživanje u narodnim običajima i delicijama.


Toplice Lipik_640x200_tekst