Grad Lipik_drugi banner
Narodne kupke vanjski
Toplice Lipik 960x150_nsl
SUSRETI PRIJATELJA - BLJESAK 2024.

Prijavite se za natjecanje u kuhanju čobanca

20.04.2024. 09:24 | 678 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Grad Pakrac nastavljaju tradiciju obilježavanja VRO "Bljesak" i ove godine s bogatim programom događanja. Pod nazivom "SUSRETI PRIJATELJA - BLJESAK 2024.", ova manifestacija okuplja branitelje, članove njihovih obitelji te sve koji poštuju njihov doprinos u obrani domovine. Ovo je prilika za susret, dijeljenje priča i iskustava te odavanje počasti hrabrim ljudima koji su se borili za slobodu Hrvatske.

Jedan od najatraktivnijih dijelova ovogodišnjeg programa bit će natjecanje u kuhanju čobanca. Svi zainteresirani kuhari koji vjeruju da posjeduju tajnu recepturu i vještinu u pripremi ovog tradicionalnog slavonskog jela pozvani su da se prijave do 29. travnja. Prijave se primaju u Caffe baru Grill ili telefonski na brojeve 098/734 818; 098/939 7263, kako je istaknuto na Facebook stranici Udruge hrvatske policije. Organizator osigurava svakoj ekipi 2,5 kg mesa divljači, 2 kg kruha te pribor za jelo za 20 osoba, dok su za tri najbolje ekipe osigurane vrijedne nagrade.

Čobanac je poznato jelo sastavljeno od paprike, luka, krumpira i mesa, često obogaćeno raznovrsnim začinima. Ovo gastronomsko remek-djelo omiljeno je u Slavoniji i diljem Hrvatske, a svaka obitelj ima svoju jedinstvenu verziju recepta. Natjecatelji će imati priliku predstaviti svoju interpretaciju ovog jela te se nadmetati za titulu najboljeg kuhara čobanca.

Osim natjecanja u kuhanju, program će obuhvatiti i druge zanimljive aktivnosti, pružajući posjetiteljima priliku za ugodno druženje i zabavu.


LIRA ispod članka