LIRA okomiti
LIPIK test
LIRA vodoravni
Jer osamdesete su bile godine

NOĆ MUZEJA: Povratak u osamdesete

21.01.2023. 07:50 | 296 pregleda | Najave

Ovogodišnja Noć muzeja odvija se uz krilatice Muzeji su važni! Muzeji imaju moć! Kako bi vas u to i uvjerili, kao i svake godine pripremili smo bogat i raznolik program za sve generacije. Muzej grada Pakraca posebno u ovoj noći bit će otvoren od 18.00 do 1.00 - doznajemo od ravnateljice Jelene Hihlik.

Piše:
Compas

U Muzeju ćete moći razgledati izložbu Slatki život – 100 godina tvornice Zvečevo, opustiti se uz povratak u 80-e u Pakracu te poslušati puno dobre i kvalitetne glazbe.

Za mališane je pripremljena i Priča za laku noć koju će izvesti Mali teatar, odnosno neponovljivi Tata Slikovnica sa svojom pomoćnicom. Pročitat će i predstaviti Pahuljastu, najnoviju u nizu slikovnica poznatog meteorologa Zorana Vakule.

Sjećate li se igara neizostavnih u 80-ima? - Čovječe ne ljuti se, Domino, Križić – kružić… U Noći muzeja očekuje vas upravo večer tih društvenih igara, mali podsjetnik na prošla vremena i drugačije načine zabave.

Bit će predstavljeni i digitalizirani Pakrački vjesnici u novom i kvalitetnijem ruhu, s naglaskom na 80-e godine 20. stoljeća. Digitalizacija Pakračkih vjesnika, koji su dio fonda zavičajne zbirke Gradske knjižnice Pakrac, dio je zajedničkog projekta Muzeja i Knjižnice, kojim se građu vezanu uz zavičajnu povijest želi približiti što široj publici.

Prebacit ćemo se i u sadašnjost te će biti predstavljena nova moderna VR aplikacija za prezentaciju arheološke baštine.

Preslušavat će se gramofonske ploče i kazete, pogledati stari film na video kazeti ili projektoru - tehničkim čudima 80-ih.

Igrat ćemo se, učiti, slušati, družiti se, zabavljati, istraživati i provesti još jednu nezaboravnu noć u muzeju.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/