Delfin 2022
Delfin 2022
LIRA vodoravni

Održan okrugli stol o povezivanju poslovanja s turizmom i informativna radionica o usklađenju poslovanja sa Zakonom o zaštiti na radu

08.06.2021. 13:32 | 3446 pregleda | Gospodarstvo

Piše:
Matija Kulhavi

U organizaciji Lipičke razvojne i turističke agencija LIRA, Turističke zajednice Grada Lipika i Grada Lipika danas je tijekom prijepodnevnih sati u konferencijskoj dvorani LIRA-e održan okrugli stol na temu “Mogućnost povezivanja poslovanja s turizmom Požeško-slavonske županije”, a nakon toga je upriličena radionica na temu „Informiranje poslodavaca o usklađenju poslovanja sa Zakonom o zaštiti na radu“.

Za okruglim stolom je bilo govora o načinima na koje je moguće vlastito poslovanje unaprijediti te upotpuniti s turizmom putem subvencija Grada Lipika i tako pridonijeti vlastitoj ponudi, ali i ponudi turističkih zajednica s područja Požeško-slavonske županije te onih iz okruženja. O svemu tome prisutnima je podrobnije govorila  Ivana Pleše, voditeljica turističke agencije „LIRA Travel“.

Na informativnoj radionici, koju je održao Aleksandar Bojčić, stručni suradnik iz Pučkog otvorenog učilišta Obris, predavanje je bilo koncipirano u tri dijela:

- Upoznavanje poslodavaca s obvezama usklađenja poslovanja tvrtki sa zahtjevima propisanim Zakonom o zaštiti na radu.
- Važnost procjenjivanja rizika na radnim mjestima kao jedan od ključnih elemenata u prevenciji nastanka ozljeda na radu.
- Zaštita na radu za vrijeme pandemije COVID – 19.

Okrugli stol „Mogućnost povezivanja poslovanja s turizmom Požeško-slavonske županije“ i informativna radionica „Informiranje poslodavaca o usklađenju poslovanja sa Zakonom o zaštiti na radu“ provedeni su u sklopu projekta „Pružanje postojećih i razvoj novih usluga LIRA d.o.o. za poduzetnike“. Ukupna vrijednost projekta je 593.928,38 kuna (sufinanciranje Europske unije iznosi 445.928,38 kuna). Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Razdoblje trajanja projekta je 18 mjeseci (1.4.2020. – 31.10.2021.).


LIRA ispod članka