LIPIK test
LIPIK test
Dan državnosti HDZ
Interes za hrvatske proizvode i baštinu

Poduzetnici iz Južne Koreje posjetili Lipik

03.06.2021. 10:04 | 3743 pregleda | Gospodarstvo

Piše:
Matija Kulhavi

Putem preporuke Veleposlanstva Republike Koreje u našoj zemlji, kako glasi službeni naziv Južne Koreje, Lipik je jučer posjetio direktor korejske kompanije ZENITH Kim Jung Ryool u pratnji suradnice iz veleposlanstva Redden Soonyoung.

Radi se o korejskom uvozniku i distributeru prehrambenih proizvoda koji je zainteresiran za ono što Republika Hrvatska može ponuditi pa, kako je istaknuto, korejsko Veleposlanstvo u njegovom posjetu vidi priliku da njega, a posredno i druge korejske subjekte, zainteresiraju za autentične hrvatske proizvode i baštinu.

Visoke uzvanike iz Južne Koreje u lipičkoj Gradskoj upravi ugostio je gradonačelnik Vinko Kasana. Tom prilikom ih je upoznao sa svim mogućnostima na području Grada Lipika, kao mjesta pogodnog za ulaganje. S obzirom na to da korejske investitore zanima prehrambena industrija i turizam, ovim su posjetom dobili jasnu predodžbu o Lipiku kao idealnom mjestu za razvoj i investiranje. Također su upoznati i sa značajem Toplica Lipik, a iskazali su interes i za više informacija vezanih uz kemijski sastav lipičke vode i njezine potencijale.

Sastanku je prisustvovao i Damir Jakšić, upravitelj lipičke Ergele koji je kasnije goste poveo u obilazak naših lipicanaca.

Gostima iz Koreje smo predstavili potencijale ergele u turizmu te naše nastojanje da lipicance zaštitimo kao nematerijalnu baštinu čovječanstva u UNESCO-u. Bili su oduševljeni s druženjem s lipicancima te su izrazili želju da se ti konji prezentiraju u Koreji kroz dokumentarni program njihove televizije i približe njihovom pučanstvu.“, izjavio je gospodin Jakšić za Compas.

U nastavku posjeta poduzetnici iz Koreje su obišli i lipičku tvornicu Studenac gdje su imali poslovni sastanak.


LIRA ispod članka