Delfin
Delfin
Radio Daruvar 2
HAMAG BICRO

COVID-19 zajam za obrtna sredstva za subjekte malog gospodarstva

08.04.2020. 10:36 | 954 pregleda | Gospodarstvo

U okviru mjera pomoći gospodarstvu povezanih s posljedicama pandemije COVID-19, HAMAG BICRO aktivira mjeru mogućnosti prijave na ESIF zajam za obrtna sredstva. Razlika u odnosu na dosadašnji Program ESIF Mikro zajmova za obrtna sredstva su niže kamatne stope, duži poček i mogućnost podmirenja računa nastalih do 3 mjeseca prije zaprimanja zahtjeva za zajam.

Piše:
Tomislav Ević

Iznosi zajmova su do 750 tisuća kuna za obrtna sredstva, s kamatnom stopom od 0,25 posto, početkom od 12 mjeseci i maksimalnim rokom otplate od pet godina uz skraćenu proceduru obrade zahtjeva i bez plaćanja bilo kakve dodatne naknade. Primjenjivat će se do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. prosinca ove godine. Korisnik mora dokazati negativan utjecaj epidemije na poslovanje u vidu pada prihoda od minimalno 20 posto u prvom kvartalu ili predviđenog pada prihoda u idućim kvartalima.

Ovaj financijski instrument u cijelosti je financiran iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj. Zajmove za obrtna sredstva će mikro, malim i srednjim subjektima maloga gospodarstva izravno odobravati Hamag-Bicro. Zajam nije namijenjen za refinanciranje postojećih kreditnih obveza niti plaćanja obveza nastalih prije 2020. godine. Hamag-Bicro objavit će popis dokumentacije potrebne za prijavu na Covid 19 zajmove na svojim web stranicama.

Dodatne informacije kao i cjeloviti tekst programa možete dobiti na stranicama HAMAG-BICRO-a.