Delfin
Delfin
Radio Daruvar 2
EU projekti

U utorak svečano otvorenje Poduzetničkog inkubatora Lipik

20.07.2019. 15:14 | 4431 pregleda | Gospodarstvo

U lipičkoj Poduzetničkoj zoni II u utorak, 23. srpnja, u 12 sati svečano će se otvoriti Poduzetnički inkubator Lipik, objekt koji će uvelike pomoći u privlačenju novih investicija i stvaranju mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u malim i srednjim poduzećima. Među brojnim uzvanicima, svečanosti bi trebali nazočiti i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, kao i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Piše:
Matija Kulhavi

Naime, u svrhu poboljšanja dostupnosti poduzetničke poslovne infrastrukture malim i srednjim poduzećima zbog njihovog olakšanog rasta i razvoja, Grad Lipik je tijekom provedbe projekta „Poduzetnički inkubator Lipik“, a uz pomoć sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj izgradio Poduzetnički inkubator Lipik.

Radi se o projektu vrijednom 20.770.929,65 kuna, koji je financiran kroz Program razvoja poslovne infrastrukture iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 19.553.753,17 kuna.

Nositelj ovog projekta je Grad Lipik. Partneri na projektu su: Lipička razvojna i turistička agencija LIRA d.o.o. i Grad Pleternica, a suradnici: Poduzetnički inkubator BIOS, Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije - PANORA, Požeško-slavonska županija, Lokalna razvojna agencija - Poduzetnički centar Garešnica, Poduzetnički centar Pleternica.