Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
INVEST IN LOG - ORAŠJE

Prvi Međunarodni sajam poduzetništva u Orašju u sklopu EU projekta "Invest in LOG"

06.05.2019. 09:16 | 1765 pregleda | Gospodarstvo

U sklopu projekta "Invest in LOG" u Orašju je održan 1. Međunarodni sajam poduzetništva Orašje 2019 - MSPOO, kojeg je otvorenim proglasio predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić. Općina Orašje bila je nositelj sajamske manifestacije kao vodeći projektni partner i nositelj projekta "Invest in Lipik, Orašje & Garešnica", u suradnji s projektnim partnerima Gradom Lipikom i lokalnom razvojnom agencijom Poduzetničkim centrom Garešnica.

Piše:
Tomislav Ević

Trodnevni sajam održan je u Sportsko-školskoj dvorani u ŠC fra Martina Nedića u Orašju uz sudjelovanje oko 40-tak izlagača malih i srednjih poduzetnika iz prekograničnog područja, obrtnika i zadruga, te poljoprivrednih proizvođača iz općina Orašje, Lipika i Garešnice sa svrhom ubrzanja efikasnijeg razvoja u svim granama gospodarstva, stvaranja boljeg poslovnog okruženja, kvalitetne i sustavne domaće i međunarodne promocije razvojnih potencijala općine Orašje, Županije Posavske i njenih poduzetnika, te međusobnog umrežavanja poslovnih subjekata.

Općinski načelnik Stanko Vincetić osobito je pozdrave uputio gostima iz Lipika i Garešnice, gradova koji su skupa s Vladom Županije Posavske i Europskom Unijom, omogućili realiziranje ovog prvog međunarodnog sajma poduzetništva kroz projekt Interreg IPA. Kazao je da su sajmovi prigoda za upoznavanje i uspostavu poslovnih kontakata, a rezultat svega toga, uvijek ostane poslovna suradnja na dobrobit svih sudionika, što očekuje i na prvom sajmu u Orašju. Mladen Dolić, predsjednik Gradskog vijeća Lipika čestitao je odličnoj sajamskoj manifestaciji. Željko Rijetković, dogradonačelnik Grada Garešnice je naglasio da suradnja Orašja, Lipika i Garešnice dobiva konture u konkretnom smislu, što zorno pokazuje sajam u Orašju. U sklopu otvorenja Sajma održana je i video prezentacija promotivnog filma općine Orašje i grada Garešnice.