banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
AS obrt
Projekt prekogranične suradnje - invest in log

Održan sastanak zajedničkog upravljačkog tima za provedbu projekta Invest in LOG

10.09.2017. 08:11 | 1319 pregleda | Gospodarstvo

U prostorijama Centra za poduzetništvo Orašje, početkom ovog tjedna, 5. rujna je održan sastanak Zajedničkog upravljačkog tima za provedbu projekta Invest in LOG (Invest in Lipik, Orašje & Garešnica).

Piše:
Matija Kulhavi

Na sastanku u Orašju uspostavljen je Zajednički savjetodavni odbor projekta Invest in LOG, koji će biti najviše savjetodavno tijelo projekta. Osim toga, analizirani su promotivni materijali projekta, poput info letaka, loga projekta i roll-up bannera, koji bi do održavanja uvodne konferencije projekta trebali biti isporučeni. Uvodna konferencija projekta održat će se u Orašju do kraja ovog mjeseca pa je na sastanku bilo govora o započetim  aktivnostima za pripremu iste.

Projekt Invest in LOG provodi se u okviru Programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 731.906,95 eura, od čega EU financira 85% vrijednosti projekta (622.120,89 eura), a partneri na projektu sufinanciraju isti u iznosu od 15% (109.786,06 eura).

U pripremi ovog projekta, uz projektne partnere - Općinu Orašje, Poduzetnički centar Garešnica i Grad Lipik - sudjelovali su i djelatnici Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o.

Podsjetimo kako će se kroz ovaj projekt osigurati sredstva za rekonstrukciju i opremanje Poduzetničkog inkubatora u Donjem Čagliću (zgrada osnovne škole), ali ujedno i drugih aktivnosti, poput edukacija, studijskog putovanja te promocije poduzetništva.