banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Medianno
PROGRAM RURALNOG RAZVOJA REPUBLIKE HRVATSKE

Tiskovna konferencija: Ulaganje u građenje javnog sustava za vodoopskrbu

08.09.2017. 07:21 | 1982 pregleda | Gospodarstvo

Jučer je u prostorijama tvrtke Vode Lipik d.o.o. održana tiskovna konferencija na kojoj su uz gradonačelnika Lipika Vinka Kasanu i gradonačelnicu Pakraca Anamariju Blažević sudjelovali Marijan Pierobon, direktor tvrtke Vode Lipik d.o.o., Veronika Prhal, pročelnica jedinstvenog upravnog odjela Grada Lipika i Ivana Orban, direktorica Poduzetničkog centra Pakrac.

Piše:
Matija Kulhavi

Tvrtka Vode Lipik d.o.o. je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju  potpisala dva Ugovora o financiranju  iz Mjere 07, Operacije 7.2.1. „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda“. Na pripremi ovih projekata, uz Vode Lipik kao nositelja projekta, su radili Grad Lipik i Grad Pakrac u suradnji s PCP-om.

Ugovor za izgradnju magistralnog vodovoda Gaj - Brekinska na iznos potpore od 1.655.466,50 kuna

U sklopu projekta izgradit će se magistralni vodoopskrbni cjevovod ukupne dužine 3.925 m DN 160 i 275m DN 110. Omogućit će se priključenje 126 stanovnika u 48 kućanstava, a u konačnoj fazi izgradnje vodoopskrbnog sustava Pakrac-Lipik omogućit će se ovim cjevovodom spajanje sustava u tzv. "prsten" s III fazom vodoopskrbe naselja sjeverozapadnog područja Grada Pakraca.

Grad Lipik ima pokriveno 93% područja vodom, a ostala su još naselja Ribnjaci i Bujavica koja imaju građevinsku dozvolu i koja će biti isto tako ubrzo riješena. Cilj gradske uprave je stopostotna pokrivenost vodom, rekao je gradonačelnik Kasana.

Ugovor za izgradnju vodoopskrbe naselja sjeverozapadnog područja Grada Pakraca III faza na iznos potpore od 7.010.261,00kn

U sklopu ovog projekta izgradit će se vodoopskrbni cjevovodi ukupne dužine 38.370 m. U deset naselja (Gornja Obrijež, Veliki Banovac, Donja Obrijež, Ploštine, Kapetanovo Polje, Stari Majur, Novi Majur, Batinjani, Mali Banovac, Toranj) te dijelu Omanovca omogućit će se priključenje 979 stanovnika u 353 kućanstava.