Grad Lipik_drugi banner
Grad Lipik_drugi banner
Multipak
LIRA ORGANIZIRALA BESPLATNU RADIONICU

Poduzetnicima u Lipiku pružene korisne smjernice o e-poslovanju

14.07.2023. 09:58 | 1259 pregleda | Poduzetništvo

Lipička razvojna i turistička agencija LIRA d.o.o. kao dio Mreže poduzetničkih potpornih institucija, organizira radionice u okviru ciklusa besplatnih radionica o poduzetništvu u okviru projekta HAMAG-BICRO-a „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije – Faza 2“. Jedna od takvih radionica, a namijenjena poduzetnicima u fazi rasta i razvoja, održana je 14. srpnja.

Piše:
Compas

Radionica "e-Poslovanje na pravilan i siguran način" održana je u konferencijskoj dvorani Lipičke razvojne i turističke agencije. Voditelj radionice, Velimir Žunac, obradio je niz tema vezanih uz e-poslovanje s ciljem pružanja korisnih informacija i savjeta poduzetnicima.

Jedna od ključnih tema bila je objašnjenje koncepta e-poslovanja i njegove važnosti u suvremenom poslovnom okruženju. Sudionici su također dobili smjernice o pravilnom radu na računalu te o redovitom održavanju računalnog sustava kako bi se osigurala njegova optimalna učinkovitost.

Sigurnost rada na internetu bila je još jedna važna tema koja je obuhvatila identifikaciju mogućih opasnosti i prijetnji te strategije upravljanja tim prijetnjama u kontekstu e-poslovanja. Sudionici su dobili ključne savjete o sigurnijem online poslovanju, uključujući postupanje u kriznim situacijama i upravljanje napadima na sigurnost.

Radionica je također pružila priliku za razradu pojedinačnih scenarija koji su se odnosili na najčešće online prijetnje s kojima se poduzetnici suočavaju. Kroz praktične primjere i savjete, sudionici su stekli bolje razumijevanje mogućih situacija i kako adekvatno reagirati na njih.

Inicijativa LIRE za organizaciju ove besplatne radionice dio je šireg projekta koji ima za cilj podršku poduzetnicima u razvoju njihovih poslovnih vještina i unaprjeđenju njihovih praksi. Sudionici su imali priliku proširiti svoje znanje i primijeniti nove strategije u svojim poduzetničkim aktivnostima.

Lipička razvojna i turistička agencija LIRA d.o.o. nastavit će s organizacijom sličnih edukativnih događaja s ciljem jačanja poduzetničke scene na našem području. Kroz takve inicijative, LIRA želi pridonijeti razvoju lokalnog gospodarstva i poticati inovacije među poduzetnicima.


LIRA ispod članka