Kolinje2
LIPIK test
Kolinje1
HRVATSKE ŽELJEZNICE

Umjesto vlakova i dalje voze „vlakobusi“

16.09.2021. 09:54 | 658 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Nakon što smo krajem srpnja pisali o tome kako zbog radova na pruzi Banova Jaruga – Lipik – Pakrac – Daruvar umjesto vlakova voze zamjenski autobusi, u narodu popularno nazvani „vlakobusi“, nadležnim službama smo poslali upit o tome imaju li saznanja kad bi navedeni radovi mogli završiti te kad se očekuje završetak posebne regulacije prometa i „povratak vlaka na prugu“.

Odgovor koji smo dobili od predstavnika korporativnih komunikacija HŽ infrastrukture je ubrzo pristigao, a sličan je onome prethodnom. – „Od početka srpnja ove godine izvodi se kompletna sanacija kolosiječne rešetke na dionici Pakrac - Sirač te se na mostu Krndija mijenja mosna građa. Završetak radova ovisi o dinamici isporuke materijala, no očekuje se da će to biti tijekom ove jeseni. Nakon toga će biti ostvareni preduvjeti za normalizaciju prometa.

S obzirom na to da smo ovog tjedna iz redovitog policijskog izvješća doznali i to da je u ponedjeljak, 13. rujna oko 18 sati između mjesta Omanovac i Badljevina, uz željezničku prugu gdje se vrši izmjena tračnica, na neutvrđeni način došlo do zapaljenja starih i trulih pragova, nadamo se da to neće biti otegotna okolnost koja će ove radove još više produžiti.


Kolinje 3