DNM vertikal
DNM vertikal
Hotel Pakrac 365
Dovršeno kriminalističko istraživanje

Dolijao lopov koji je pljačkao trgovine u D. Čagliću, Lipiku i Prekopakri

30.07.2021. 09:11 | 2163 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

U suradnji s Policijskom upravom brodsko-posavskom, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Grada Zagreba, kojeg se sumnjiči da je 24./25. rujna 2018., i 1./2. travnja 2019., u Donjem Čagliću, u Ulici Roberta Žilija, počinio kaznena djela „Teška krađa“, provalivši u trgovačku radnju trgovačkog društva iz Zagreba, iz koje je otuđio cigarete i druge razne proizvode široke potrošnje.

Također, 7./8. studenog 2019., u Prekopakri, u ulicama Stjepana Radića i Dalibora Duhača, počinio je kaznena djela „Teška krađa“ - u pokušaju, pokušavši provaliti u trgovačke radnje u vlasništvu trgovačkih društava iz Siska i Kutine.

S kriminalnim radnjama je nastavio i 6./7. lipnja ove godine kad je u Lipiku u Ulici Matije Gupca počinio kazneno djelo „Teška krađa“, provalivši u trgovačku radnju trgovačkog društva iz Kutine, iz koje je otuđio dio maloprodajnog asortimana. 

„Operirao“ je i u drugim dijelovima naše županije pa je tako  16./17. srpnja, u Čaglinu u Ulici kralja Tomislava, počinio kazneno djelo „Teška krađa“, provalivši u trgovačku radnju trgovačkog društva iz Siska, iz koje je otuđio cigarete i novac.

Protiv istog slijedi posebno izvješće nadležnim Općinskim državnim odvjetništvima u Požegi i Bjelovaru,  kao nadopuna kaznene prijave.

 

Pojačane aktivnosti nadzora prometa u dane vikenda

I u danima vikenda koji su pred nama, policijski službenici provodit će pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravaju se svi sudionici u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.


DNM ispod