DNM vertikal
delfin3
Hotel Pakrac 365

Studenti iz austrijskog Tirola istražuju turističke potencijale Lipika

28.07.2021. 12:12 | 643 pregleda | Vijesti

U sklopu projekta koji se bavi razvojem destinacije i turističkog potencijala Lipika, šestero studenata  turističkog smjera Visoke poslovne škole iz Innsbrucka i njihov profesor Hubert J. Siller protekla dva dana boravili su na području našeg Grada.

Piše:
Matija Kulhavi

Naime, u nadolazećem vremenskom periodu članovi ovog projektnog tima radit će na koncepciji, analizi stanja i konačnom izvješću Lipika kao turističke destinacije. Ovo je samo nastavak suradnje Grada Lipika i studenata iz Innsbrucka koja je još 2014. uspostavljena zahvaljujući  gospodinu Peteru Logaru, koordinatoru za humanitarnu pomoć Vlade austrijske savezne pokrajine Tirol, koji je u našem kraju poznat kao veliki donator, naročito na području vatrogastva. Upravo je u koordinaciji i organizaciji ovog boravka posjetitelja iz Austrije sudjelovao i Tomislav Stokić, zapovjednik lipičkog DVD-a.

Što se tiče samog projekta koji se bavi razvojem destinacije i turističkog potencijala Lipika, članovi projektnog tima na čelu s profesorom Hubertom J. Sillerom trenutno se bave općim istraživanjem teorijskih modela odredišta i evaluacije projekta iz 2014. godine. Također, analiziraju prikupljene informacije u kombinaciji s prethodno razrađenim teorijskim modelima što će im dati temelj razrade analize stanja i konačnog izvješća.

Kroz dvodnevni turistički obilazak posjetili su i Toplice Lipik, Dom hrvatskih veterana u Lipiku, lokalne znamenitosti, a osim jezera Raminac posjetili su i jezero Pjeskara te su upoznati s djelovanjem naših poduzetnika i značajnih tvrtki, poput Lipik Glasa i Studenca. Također su obišli i Marino Selo koje ima veliki turistički potencijal, a posjetili su i Državnu ergelu Lipik te lokaciju na kojoj će biti izgrađena nova ergela u sklopu projekta Raminac, kao i kompleks otvorenih bazena.

U konferencijskoj dvorani „Quella“ susreli su se s lipičkim gradonačelnikom Vinkom Kasanom i djelatnicima lipičke Gradske uprave te s voditeljem  lipičke Turističke zajednice Hrvojem Kovačićem i voditeljicom turističke agencije Lira Travel Ivanom Pleše.

Tom im je prigodom prikazana prezentacija o svim značajnim projektima Grada Lipika koju su pripremile Daria Adžijević i Dragana Beuković, djelatnice Gradske uprave i Turističke zajednice. Prisutni su ih upoznali s čitavim nizom kapitalnih projekata, od onih koji su realizirani, do onih koji su u pripremi, odnosno koji se provode na području Lipika. Među njima je istaknut značajan projekt Terme Lipika te projekt Centra za umjetnu inteligenciju.

Upoznati su i s turističkim sadržajima, aktivnostima i suradnjom sa županijskom Turističkom zajednicom te je njihov obilazak završen posjetom Planinarskom domu na Omanovcu.

Članovi projektnog tima i sljedeći će tjedan boraviti na području Lipika, a nakon završetka analize i završnog izvještaja održat će se konačna prezentacija rezultata.

Foto: Compas.hr, Ivana Pleše


DNM ispod