Grad Lipik_drugi banner
Grad Lipik_drugi banner
Tica
UDRUGA DJECE BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA PAKRAC - LIPIK

U Donjem Čagliću obnavljaju grafit s motivom povratka lipicanaca

15.07.2021. 08:34 | 1623 pregleda | Vijesti

Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik svima nam je poznata po brojnim volonterskim akcijama u kojima sudjeluje, ali i grafitima kojima ukrašavaju područje naša dva grada.  Zapuštene i prazne zidove ovi mladi ljudi posljednjih nekoliko godina uljepšavaju oslikavajući na njima motive vezane za Domovinski rat.  

Piše:
Matija Kulhavi

Unazad četiri godine jedan takav grafit nalazi se i na samom ulazu u Donjem Čagliću. Nije to bilo kakav grafit, njegova dužina iznosi otprilike dvadesetak metara, a visina dva metra i vjerojatno je najveći koji je Udruga dosad napravila. S lijeve strane grafita nalazi se hrvatska šahovnica, a s desne strane grb Grada Lipika. U sredini je smješten tekst koji originalno potječe iz pjesme Krunoslava Kiće Slabinca, uz jednu malu preinaku. Naslikan je prigodom obilježavanja 10. godišnjice povratka lipicanaca u Lipik, a ove godine su ga odlučili obnoviti, što se ujedno poklapa s nadolazećom 30. obljetnicom oslobođenja Lipika, doznali smo od predsjednika Udruge Tomislava Novinca.

Radovi su započeli jučer u večernjim satima, a kroz nekoliko dana bi sve trebalo biti završeno. Oslikavanje je potpomognuto od strane Grada Lipika i Požeško-slavonske županije.

 


Toplice Lipik_640x200_tekst