delfin3
delfin3
Hotel Pakrac 365
UDRUGA DJECE BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA

Napravili video o oslikavanju murala na „Petlji“; preko ljeta obnova onog u Donjem Čagliću

19.06.2021. 08:59 | 535 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Projekt oslikavanja murala na „Petlji“ dio je obilježavanja 26. obljetnice VRO „Bljesak“, doznajemo od Tomislava Novinca, predsjednika Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik.

Mural se sastoji od pjesme koju je napisala učiteljica Anita Domitrović, karte Republike Hrvatske s poznatim stihom „Samo jedno mjesto na svijetu se zove dom“ i slike koju je oslikala Maja Bilić, učenica pakračke Osnovne škole „Braća Radić,“ čija je slika ujedno pobijedila na ovogodišnjem likovnom natječaju Pakrac – grad povijesti i pobjeda.

Udruga okuplja djecu hrvatskih branitelja i mlade osobe s ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata i unapređenja kvalitete života mladih osoba u zajednici. Udruga je poznata i po brojnim grafitima koje su dosad oslikali u Pakracu. Zidove koji su prazni i zapušteni te koji pomalo nagrđuju izgled naše svakodnevice, članovi ove Udruge nastoje uljepšati crtajući na njima motive vezane za Domovinski rat. Jedan takav grafit nalazi se i u Donjem Čagliću, a Tomislav Novinc je ovom prilikom istaknuo kako tijekom ljeta imaju u planu obnoviti upravo taj grafit s motivom povratka lipicanaca u Lipik.

 


PRO PING