LIPIK test
delfin3
Medianno
Dan sporta u Lipiku/Plazma sportske igre mladih

Lipički osnovnoškolci idu u Split na finale Plazma sportskih igara!

17.06.2021. 14:34 | 627 pregleda | Vijesti

Završio je dan sporta koji je održan pod suncem obasjanim travnatim površinama Bazena Lipik gdje su se u okviru Plazma Sportskih igara mladih natjecali učenici od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole Lipik.

Piše:
Tomislav Ević

Mladi sportaši natjecali su se u igri graničara (na dva dobivena seta do 11 bodova bez razlike) i atletici tj. trčanju na 60 metara, a nakon otvorenja igara i svečanog paljenja plamena Igara, mladi su natjecatelji dali sve od sebe kako bi baš oni i njihova ekipa osvojili prva mjesta i zlatne medalje koje će ih odvesti u veliko finale koje će se ove godine odigrati u Splitu.

Podršku mladim natjecateljima na otvorenju dali su i ravnateljica Osnovne škole Lipik Klaudija Kovač i predstavnik Grada Lipika tj. predsjednik lipičkog Gradskog vijeća Slobodan Katunar poželjevši im odličnu zabavu i puno uspjeha na Danu sporta u Lipiku i splitskoj završnici Plazma sportskih igara.

FOTOGALERIJA: Dan sporta na Bazenima Lipik; Plazma Sportske igre mladih 2021.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godina, a Dan sporta kojem je ove godine sponzor Telemach osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje.

Nakon skoro trosatnog natjecanja ispunjenog druženjem, veseljem, navijanjem i ponekom suzom kako od radosti tako i od žalosti, saznalo se tko je bio najuspješniji i plasirao se na finale igara koje će se ove godine održati u Splitu.

 

UTRKA 60m - 1. i 2. razredi

Dječaci

 1. Luka Colosetti
 2. Ivano Cesarec
 3. Maid Demiri

Djevojčice

 1. Laura Vondrak
 2. Fatima Hopić
 3. Lara Nora

UTRKA 60m - 3. i 4. razredi

Dječaci

 1. David Pušćenik
 2. Edin Sarajlić
 3. Lionel Ivan Kiš

Djevojčice

 1. Tara Potnar
 2. Erna Bruneta
 3. Lena Tiski

Graničar 1. i 2. razredi

 1. 2b
 2. 1b
 3. 2a

Graničar 3. i 4. razredi

 1. 4b
 2. 3b
 3. 4a

 

 


PRO PING