HDZ lokalni izbori 200x750 vinko
PUKE banner
HDZ lokalni izbori 900x165 lista
UDRUGA MLADI LIPIKA

Radovi na obnovi Društvenog doma u Klisi u punom su zamahu

22.04.2021. 10:43 | 432 pregleda | Vijesti

Renovacija Društvenog doma u Klisi u punom je jeku. Građevinske zahvate koje izvodi obrt Visković, jučer je obišao lipički gradonačelnik Vinko Kasana i pri tome izrazio zadovoljstvo viđenim.

Piše:
Matija Kulhavi

Naime, u tijeku je obnova krovišta, ali i adaptacija prostora u kojem će se nakon završetka radova odvijati edukacijski i zabavni programi te raznovrsne radionice namijenjene djeci i mladima. Sve to u sklopu projekta "Udruga Mladi Lipika - Aktivno uključivanje mladih u zajednicu kroz prizmu revitalizacije društvenog doma u Klisi".

Ovdje je riječ o projektu sveukupne vrijednosti 1.632.399,71 kuna čije je trajanje predviđeno na dvije godine, a osnovni mu je cilj jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za razvoj novih i održivost postojećih programa u zajednici kroz poticanje suradnje javno-civilnog partnerstva i participativnog upravljanja na području Grada Lipika. Nositelj projekta je udruga Mladi Lipika, a jedan od partnera je upravo i Grad Lipik.

- „Realizacijom ovog projekta mladi Lipičani će dobiti prostor u kojem će moći provoditi svoje slobodno vrijeme na kvalitetan način. Ovdje će im se pružiti mogućnost da izraze svoju kreativnost, a da pri tome steknu i neka nova znanja ili vještine koje će im dobro doći u budućem životu, da doprinesu svojem razvoju, ali i sredini u kojoj žive. Osim mladih, ovaj će prostor služiti i potrebama Mjesnog odbora Klise, kao i udrugama koje ovdje djeluju, šo je još jedna posebna vrijednost.“, izjavio je ovom prigodom gradonačelnik Kasana.

On je iskazao i veselje činjenicom da se ovakav jedan pothvat odvija baš u Klisi, prigradskom naselju smještenom u neposrednoj blizini Lipika koje stanovništvu postaje sve više primamljivo.

- „Centar za mlade smješten u Klisi tome će još više doprinijeti, a mi ćemo i dalje nastaviti mještanima svih naših naselja osiguravati uvjete za što kvalitetniji i ugodniji život.“, istaknuo je gradonačelnik.

Pored Društvenog doma smješteno je i dječje igralište koje je zahvaljujući dobroj suradnji predstavnika tamošnjeg Mjesnog odbora i Grada Lipika nedavno upotpunjeno s novim spravama za igranje. Prilikom boravka u Klisi uvjerili smo se u opravdanost ovog pothvata jer, kao što možete vidjeti i na fotografiji, ovo dječje igralište zaista služi svojoj svrsi.


HDZ lokalni izbori 640x250 Vinko