LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
Safe stay in Croatia

Lipik kao sigurna destinacija

06.03.2021. 08:30 | 2114 pregleda | Vijesti

Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica u veljači su predstavili projekt „Safe stay in Croatia“ kojim se želi Republiku Hrvatsku pozicionirati kao sigurnu destinaciju.

Piše:
Compas

Hrvatska je zbog dobrih epidemioloških prilika prošle godine bila prepoznata kao sigurna destinacija, na čemu se nastavlja raditi i u 2021. godini. Uz, već na tržištu poznatu oznaku Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) "Safe Travels", osmišljena je nacionalna oznaka pod nazivom „Safe stay in Croatia“, za etabliranje Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije, ali i poticaj svim dionicima u lancu putovanja za nastavak pridržavanja epidemioloških mjera.

Cilj projekta je uvođenje posebne nacionalne oznake sigurnosti u Republici Hrvatskoj s kojom dionici u turizmu poručuju domaćim i stranim gostima da se u Hrvatskoj i njihovim objektima primjenjuju zdravstveni i sigurnosni protokoli vezani uz pandemiju koronavirusa. Doprinos promociji ovog projekta kojim Hrvatsku pozicioniramo kao sigurnu i poželjnu destinaciju na našim tržištima će pružiti i sustav turističkih zajednica. Projekt je usmjeren prema svim turističkim subjektima i pružateljima usluga koji  primaju goste i posjetitelje, na području grada Lipika prvenstveno prema subjektima  zdravstvenog i rekreativnog turizma te ugostiteljskim i smještajnim objektima.

 

POZIV TURISTIČKIM SUBJEKTIMA

Ovim putem pozivamo turističke subjekte na području Grada Lipika, da se prijave u projekt i time doprinesu percepciji Lipika i Hrvatske kao sigurne destinacije. Informacije mogu pronaći na web stranici Turističke zajednice grada Lipika. Nakon online prijave, subjekti će u Turističkoj zajednici Grada Lipika besplatno preuzeti sigurnosne oznake koje će nalijepiti na ulazu u objekt. Izdan je i Priručnik za siguran boravak i upute za primjenu protokola. Turistička zajednica će voditi brigu o subjektima te provedbi opisanih mjera i protokola. U sklopu svojih medijskih aktivnosti već smo počeli promovirati projekt „Safe stay in Croatia“  čime ćemo približiti destinaciju Lipika i Zlatne Slavonije kao sigurne destinacije.“, rekao je Hrvoje Kovačić voditelj Turističke zajednice grada Lipika.

Za posjetitelje je produciran posebni video i foto materijal, kreirana je web stranica gdje posjetitelji i turisti mogu pretraživati sve dionike turističkog sektora koji nose oznaku, pronaći relevantne informacije o zdravstvenim i sigurnosnim protokolima u sedam osnovnih kategorija (Lipik ima subjekte za 6 kategorija), ali i pronaći informacije kako postupiti u slučaju sumnje na COVID-19.

Na taj način će se turisti lakše odlučiti na odabir destinacije, a nama je cilj da svi subjekti poštuju zdravstvene protokole i Lipik bude označen kao potpuno sigurna destinacija. Toplice Lipik će lakše doći do svojih pacijenata ako se svi budemo pridržavali sigurnosnih mjera te ćemo povećati broj posjetitelja i korisnika zdravstvenih usluga u Lipiku.“, zaključio je Kovačić.

 


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/