Popuštanje mjera - bez oduševljenja

Iako među rijetkima, neki ugostitelji ipak "otvorili" vrata

15.02.2021. 15:05 | 2443 pregleda | Objavio: Tomislav Ević | Rubrika: Vijesti

Nakon što je danas u Hrvatskoj nastupilo popuštanje mjera za ugostitelje koji su nakon dvomjesečne zabrane rada dobili dopuštenje od strane Vlade i Stožera da mogu prodavati kavu kao i sve drugo iz svog asortimana „za van“ i tako barem djelomično otvoriti svoja vrata, obišli smo Lipik i provjerili tko je od ugostitelja otvorio i što kažu na to mini popuštanje mjera...

Fotografija: Jasminka Golubić, vlasnica Cafe bara Mali Caffe

„Sumrak ugostiteljstva u Hrvatskoj“ rekla nam je Jasminka Golubić, vlasnica Cafe bara Mali Caffe. „Ne znam što bih rekla, jednostavno ne mogu više sjediti kod kuće, već sam luda! Bilo je nešto gostiju, naši stalni domaći koji su vidjeli da smo na Facebook-u objavili da ćemo otvoriti, ali to je uglavnom to. Promijenila sam radno vrijeme, po novome radimo samo do 16 sati, iskreno nemam za koga ovdje biti cijeli dan... Ljudima fali druženje u kafiću, htjeli bi razgovarati, nismo se dugo vidjeli, pa sam se smrzla razgovarajući uz otvorena vrata, gosti stoje ispred jer unutra ne smiju. Mi ugostitelji kao da smo najveći širitelji zaraze, ma ne znam što da kažem, jednom riječju jadno.“

Fotografija: Zdravljak Fontana u Lipiku

Faton Demiri, nakon današnjeg otvaranja svog Zdravljaka Fontana nije bio baš najbolje raspoložen, prometa slabo, radno vrijeme je stavio do 13 sati. „Što da kažem, bolje da ništa ne govorim... Ljudi ne smiju unutra ni pogledati u vitrinu, sav namještaj sam uklonio unutra i vani...kako raditi na ovaj način? Nikako!“

Fotografija:  Caffe bar Numero u sklopu Toplica Lipik

U Caffe baru Numero u sklopu Toplica Lipik zatekli smo zaposlenicu, koja je na pitanje kakav je bio prvi dan rekla „Za prvi dan je dobro“ iako nismo išli u detalje, a njegovog voditelja Zorana Krivdića nazvali smo da čujemo njegov komentar na novo popuštanje mjera ako se uopće to može nazvati tako. „Nemamo posla i ne bi se nikako moglo reći da „radimo“. Možemo prodavati za van, a ljudi to jeftinije mogu na kiosku kupiti. Ne znam što bih rekao, a ne znam ni zašto sam otvorio da kažem iskreno. Dok god se to ne pokrene da smijemo barem terasu imati otvorenu, nema ništa od toga, ne da radimo s nulom već ispod nule!“

Fotografija: Mia Brkić, zaposlenica u Caffe baru "Jet set" u Pakracu

U Pakracu jedini je bio otvoren Caffe bar „Jet set“ čija nam je vlasnica rekla da je promet bio naravno manji nego inače i da nije bilo namjernika šetača, već da su ih obišli i došli podržati stalni gosti od kojih su imali dobar odaziv i koji su uglavnom uzimali tople napitke za van. Istaknula je da se nisu zadržavali ispred objekta jer su takve okolnosti kakve jesu no dodala je da je zadovoljnija nego što je očekivala za prvi dan i ovo takozvano popuštanje mjera.

© 2014-2025. COMPAS portal - Sva prava pridržana.