LIRA okomiti
LIRA okomiti
Radovi u tijeku

Mladi Lipičani uskoro dobivaju prostor za okupljanje i druženje

05.02.2021. 09:41 | 2785 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Mlađa populacija naših sugrađana veoma brzo u lipičkoj Ulici Alojzija Stepinca dobit će prostor za okupljanje i druženje.

Radimo na prostoru za mlade, kako bi i oni imali svoj prostor, ali i mi koji se želimo baviti drugim stvarima, poput različitih sportskih aktivnosti.“, govori nam vlč. Roko Ivanović, lipički župnik.

Budući prostor za mlade nalazi se u neposrednoj blizini župnog dvora, a predviđeno je da će se urediti igralište za sportske aktivnosti poput malog nogometa, a možda čak i odbojke.

Tko zna, možda organiziramo i ulične turnire.“, ističe župnik Ivanović dok nam pokazuje maleni objekt koji se upravo uređuje, a u kojem će biti smještena, prostorija za druženje, malena kuhinja i terasa. Po lijepom vremenu ovdje će se moći roštiljati, a vani će biti postavljene i ljuljačke, klackalice te druge popratne stvari namijenjene igri kako bi roditelji mogli dolaziti sa svojim mališanima.

Ovo smo imali u planu prošle godine, ali zbog nastale situacije u svijetu pa i kod nas, bili smo spriječeni, međutim, ove godine idemo hrabro naprijed.", zaključio je župnik zahvalivši pri tome Gradu Lipiku na podršci, odnosno pomoći i realizaciji svega ovog.

Ubrzo će proljeće, a s njime i stavljanje u funkciju ovog novog prostora za mlade zamišljenog kao mjesto okupljanja, ali i učvršćivanja zajedništva.


Toplice Lipik_640x200_tekst