Eming
Eming
Hotel Pakrac 365
DRŽAVNA ERGELA LIPIK

Sanacija oštećenja gotova, očekuje se otvaranje za posjetitelje početkom sljedećeg tjedna

22.01.2021. 18:19 | 392 pregleda | Vijesti

Prije dva tjedna ergela u Lipiku bila je zatvorena za posjetitelje radi oštećenja na objektu nastalih nakon razornog potresa na području Petrinje, Gline i Siska. Iz razgovora s upraviteljem Državne ergele Lipik Damirom Jakšićem tada smo saznali da se očekivao pregled statičara koji su trebali utvrditi da li je objekt siguran za korištenje, a budući da je većina statičara u to vrijeme bila zauzeta na području zahvaćenom potresom pregled objekta bio je predviđen tjedan dana kasnije uz nadu da će potencijalno ergela biti otvorena ako nalaz statičara bude povoljan.

Piše:
Tomislav Ević

Budući da je ergela danas još uvijek zatvorena za javnost kontaktirali smo upravitelja Jakšića kakvi su bili nalazi statičara i kada će se ergela otvoriti za Javnost. Upravitelj nam je potvrdio da je su statičari pregledali nastala oštećenja i propisali njihovo saniranje, a za detalje nas uputio na vlasnika objekta Poljoprivredu Lipik čiji nam je direktor Željko Viboh rekao sljedeće:

„Nakon pregleda dobili smo od statičara izvješće da se mora pristupiti hitnoj sanaciji oštećenih dijelova objekta, kako bi se otklonila ugroza ljudi, konja, a i posjetitelja kojima naravno za to vrijeme nije bio dozvoljen pristup objektu. To je većim dijelom dovršeno i nisu bili potrebni veći zahvati ali bilo ih je potrebno sanirati.“

Dodao je da će već sutra biti napravljen nadzor obavljenih radova te ukoliko se utvrdi da sanacija odrađena kako treba, očekuje da će ergela ponovo biti sigurna i otvoriti svoja vrata posjetiteljima početkom sljedećeg tjedna.