Eming
Eming
Medianno
UDRUGA UDOVICA HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA

Naglasak na brizi za starije članice Udruge te čuvanje spomena na naše poginule branitelje

19.01.2021. 09:20 | 563 pregleda | Vijesti

U Domu hrvatskih branitelja u Pakracu 18. siječnja održana je redovita izvještajna skupština Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Pakrac-Lipik. Zbog pandemije koronavirusa, a poštivajući sve važeće epidemiološke propise, skupštini su nazočile samo članice. S obzirom na to da mediji nisu prisustvovali, o radu skupštine nas je izvijestila Dragica Želimorski, predsjednica Udruge.

Piše:
Matija Kulhavi

Tako je istaknuto da su članice Udruge u protekloj godini, naravno koliko su to mogućnosti dopuštale, bile aktivne u radu Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Pakraca i Lipika. Sudjelovale su u obilježavanjima datuma stradavanja hrvatskih branitelja na pakračko-lipičkom bojištu, kao i u programima Gradova Lipika i Pakraca. I dalje brinu o održavanju spomen-obilježja poginulim braniteljima u Pakracu gdje tijekom godine sade cvijeće i uređuju prema potrebi.

Također, povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja", 5. kolovoza prošle godine Dragica Želimorski je sudjelovala u svečanom podizanju zastave na kninskoj tvrđavi.

Naša lokalna Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u svojem radu ima podršku jedinica lokalne samouprave, odnosno Grada Lipika i Grada Pakraca, a u idućoj godini članice namjeravaju raditi istim ritmom.

Zato će nastaviti provoditi sve aktivnosti u kojima su i dosad sudjelovale. Tu je i nastavak učestvovanja u radu Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Pakrac-Lipik te održavanja spomen obilježja, kao i obilaženje bolesnih i nemoćnih članice koje više nisu u mogućnosti angažirati se u aktivnom radu.

 

Foto: Dragica Želimorski