delfin3
LIPIK test
Radio Daruvar 2
mojportal.hr

I mediji iz susjednih gradova pišu o lipičkoj Božićnoj bajci

04.12.2020. 09:08 | 672 pregleda | Vijesti

O pravoj adventskoj bajci koja je od proteklog vikenda ponovno aktualna u našem gradu piše i nedavno pokrenuti MojPortal.hr iz susjednog nam Daruvara.

Piše:
Compas

Tako u tekstu pod naslovom "Lipik je stvorio pravu svjetlucavu Božićnu bajku. Dođite i uživajte..." MojPortal.hr piše da, iako je zbog korone otkazana lipička tradicionalna manifestacija "Mirisi Božića u Lipiku", u gradu se ipak osjeća Božićni duh jer cijeli Lipik obasjava više stotina tisuća lampica.

Mirisi Božića u Lipiku bili su puno više od adventske manifestacije, oni su bili jedan inovativni, jedinstveni prikaz povijesnog i turističkog razvoja Lipika, ističe MojPortal.hr pa tako podsjeća i na  Kuću Bake Mraz, Božićni sajam, vožnju turističkim vlakićem Lipik Express, Dječju Novu godinu i doček za odrasle, dakle na sve ono što je bilo samo dio blagdanskog slavlja, a u čemu zbog epidemiološke situacije ove godine nećemo moći uživati.

 

 

I lipički gradonačelnik Vinko Kasana ovom je prigodom dao izjavu našim prijateljima iz Daruvara.

- "Unazad 5-6 godina nastojali smo da sve naše manifestacije koje smo održavali tijekom godine u zimskom periodu okrunimo ciklusom "Mirisi Božića u Lipiku". Nadaleko smo bili poznati po dočeku Nove godine u ogromnom šatoru i dočeku Nove godine za djecu, a lani smo imali klizalište, ceremonije otvaranja i zatvaranja i cijeli niz sadržaja za sve generacije. Ljudi su bili izuzetno zadovoljni s našom Božićnom bajkom. Ove je godine zbog korone sve puno skromnije, ali smo nastojali da nam korona ipak potpuno ne ukrade taj duh Božića.", kazao je gradonačelnik te pozvao sugrađane, ali i građane okolnih mjesta da posjete Lipik.

Na kraju reportaže i MojPortal.hr svoje čitatelje poziva da odu u prekrasni Lipik, prošeću Božićnim parkom, istraže znamenitosti Toplica Lipik, Kursalona, Wandelbahna, Jelkinog brijega i perivoja te dožive najljepšu Božićnu bajku u Slavoniji. 

Više fotografija ove blagdanske čarolije možete pogledati u našoj FOTOGALERIJI.