delfin3
delfin3
Medianno
MO BREZINE

Sastanak gradonačelnika Kasane s Mjesnim odborom Brezine

10.09.2020. 09:35 | 908 pregleda | Vijesti

Proteklog vikenda, u petak 4. rujna, gradonačelnik Kasana održao je sastanak s predstavnicima mjesnog odbora Brezine na kojem su diskutirali o trenutnim seoskim potrebama i radovima koje treba poduzeti kako bi ih se riješilo.

Piše:
Tomislav Ević

Glavnina seoskih potreba koje su predstavnici mjesnog odbora iznijeli odnosi se na nedavno obnovljeni društveni dom na koji je za energetsku obnovu fasade i cjelokupne stolarije utrošeno 1.056.300,57 kn, od čega su bespovratna sredstva iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova iznosila 653.480,97 kn. Iako je zgrada doma prošla kroz obnovu ona nije bila potpuna jer u glavnom projektu nije bila predviđena energetska obnova krovišta za koje su predstavnici MO Brekinska utvrdili da je potrebno popraviti i presložiti. Upućen je i zahtjev prema Županijskoj upravi za ceste s ciljem iskopavanja kanala kroz selo, a potrebno je i sprovesti vodovodne instalacije do mjesnog groblja što je također dogovoreno.

Na sastanku je bio i predstavnik Udruge mladih iz Brezina koji je podnio zahtjev za ustupanje jedne od prostorija u Domu za rad Udruge što je i odobreno, a zahtjev za uvođenjem vodovodnih i instalacija centralnog grijanja podnijeli su predstavnici ondašnje Udruge umirovljenika.

Kako saznajemo od gradonačelnika Kasane s radovima se kreće sljedeće godine kada će u dom biti uvedeno grijanje, dodatne vodovodne instalacije kao i klimatizacija, a dodatno je dogovoreno da se ispred doma postavi dječje igralište i asfaltira parkiralište koje je trenutno samo posuto šljunkom.

Trenutno su u planu i slijede redovni poslovi održavanja seoskih puteva nasipavanjem i čišćenjem odvodnih kanala uz cestu.