Delfin
Delfin
Medianno
KINO HRVATSKI DOM PAKRAC

U srijedu predstavljanje filma „GLAVU DOLE RUKE NA LEĐA“

07.09.2020. 10:01 | 334 pregleda | Vijesti

Uoči nadolazećih dana sjećanja, dana komemoracija na pakračkom području od Kusonja, Batinjana, Gornje Obriježi, Šeovice do Bučja, Grad Pakrac s Društvom medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata HUMS-a organiziraju program predstavljanja filma „GLAVU DOLE RUKE NA LEĐA“ u prisutnosti autora i vukovarskih branitelji Stipe Majića Pipe koji potpisuje scenarij, režiju i produkciju te Predraga Mišića Peđe u srijedu 09. rujna 2020. s početkom u 19 sati.

Piše:
Compas

 

 

 

GLAVU DOLE RUKE NA LEĐA (85 min)

Dokumentarno-igrani film koji obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata s naglaskom na sam pad grada, predaju te odvođenje hrvatskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore.

Putem iskaza samih branitelja pratit ćemo zadnje dane borbe sve do predaje uvjetovane ubijanjem civila, njihovo putovanje od zarobljivanja do razmještanja po logorima; zatvor u Mitrovici, stočarska farma Stajićevo, kasnije zatvor u Nišu. Ono što je zajedničko u svim logorima jesu nesretne sudbine branitelja koji će se u filmu prisjetiti svih maltretiranja, batinanja, pljačkanja, ubijanja i kako su u tim trenucima uopće uspijevali održavati nadu u eventualni spas.

 

Publika će moći upoznati autora i pogledati film za kojega je ulaz slobodan uz OBVEZU pridržavanja epidemioloških mjera:

- dolazak na program ranije radi evidencije (molit ćemo vaše ime i prezime te broj telefona),

ulazak i boravak u kino dvorani s maskom uz prethodno korištenje dezinfekcijskog sredstva na ulazu.

 

izvor: KPD Sloga Pakrac