Delfin
LIPIK test
Medianno
GRAD LIPIK - PRIJATELJ DJECE

Osnovnoškolcima s područja Grada Lipika kupljene radne bilježnice i potrepštine za sljedeću školsku godinu

04.08.2020. 11:45 | 543 pregleda | Vijesti

Grad Lipik će kao grad prijatelj djece i ove godine iz svog proračuna financirati nabavu radnih bilježnica i mapa za likovni odgoj osnovnoškolcima na svom području, rečeno je na današnjem prijepodnevnom sastanku u uredu gradonačelnika Vinka Kasane na kojem su prisustvovali ravnateljica OŠ Lipik Klaudija Kovač i Tibor Nagy ravnatelj OŠ Grigor Vitez Poljana.

Piše:
Tomislav Ević

Sastanak je organiziran kako bi se utvrdio točan broj osnovnoškolaca od 1. do 8. razreda koju će kroz ovu mjeru Grad Lipik potpomoći, kojih je nešto više u odnosu na prošlu godinu. Osnovna škola Lipik ove godine ima 263 polaznika što je za deset više u odnosu na prošlu godinu, a ravnateljica Kovač izrazila je posebno zadovoljstvo činjenicom da broj polaznika raste i da će ove godine imati dva razreda prvašića. Također je istaknula i da će osnovnoškolce kada krenu u novu školsku godinu dočekati opremljena škola, na kojoj su u međuvremenu postavljeni i solarni kolektori, travnato igralište, uređuje se i terasa, a do početka nove školske godine trebao bi biti nanovo popločen glavni školski ulaz i asfaltiran sporedni s dvorišne strane.

OŠ Grigora Viteza u Poljani ove će godine imati 113 đaka (115 prošle godine) i po riječima ravnatelja Nagyja iako je škola trenutno u procesu radova na poboljšanju energetske učinkovitosti početak nastave nije upitan jer za to postoje svi uvjeti. Složio se s gradonačelnikom kako je i u Poljani potrebna sportska dvorana, te kako bi bilo potrebno prilagoditi postojeći projekt ili čak napraviti novi kako bi bili u mogućnosti kandidirati se na natječaje s ciljem njene izgradnje.

Gradonačelnik je istaknuo da Grad poduzima izuzetne napore na demografskoj slici Lipika brojnim poticajnim mjerama, od poticanja poduzetništva s ciljem otvaranja novih radnih mjesta, potpora mladim obiteljima za izgradnju i kupovinu obiteljske kuće ili stana i brojnim drugim mjerama među kojima je i ova radi koje su se danas sastali. Istaknuo je da se nada da će sve te mjere i njihovi napori dovesti do željenih rezultata i da ih optimizam ne napušta, a ravnatelji osnovnih škola zahvalili su Gradu i gradonačelniku Kasani što prepoznaje potrebe djece i njihovih roditelja i za stalan doprinos školi i obrazovanju djece na području Grada Lipika.