LIPIK test
LIPIK test
Medianno
LIPIČANIN BLAŠKO SKENDER:

Ponovno na biciklističkom ultramaratonu od Vukovara do Dubrovnika

01.08.2020. 12:15 | 527 pregleda | Vijesti

Piše:
Sezame.pr

Jutros je iz Vukovara krenuo tradicionalni, 11. po redu biciklistički ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika kojeg u čast i na spomen na sve poginule i stradale hrvatske branitelje organizira Udruga Slavonsko Brodski Biciklisti, a jedan od ukupno 32 ovogodišnjih sudionika je i naš sugrađanin Blaško Skender koji je na ovom maratonu sudjelovao i lani.

Planirano je da sudionici ovog plemenitog, ali zahtjevnog pothvata odvezu 1.000 kilometara kroz ukupno 7 etapa, a na cilj u Dubrovniku trebali bi stići u petak 7. kolovoza.

Prema informacijama koje smo dobili od organizatora Udruge SB Biciklisti, od ukupno 32 sudionika, 8 je žena, a sudjeluju biciklisti iz Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Okučana, Osijeka, Siska, Oriovca i Lipika.

Ovaj biciklistički ultramaraton prolazi kroz gradove i mjesta stradala u Domovinskom ratu, a i ove godine će se karavana tradicionalno zaustavljati na važnijim mjestima stradanja hrvatskih branitelja te će im odati počast paljenjem svijeća. Prva etapa završava danas u Okučanima.

Kako nam je sam rekao prije ovog ultramaraton, Blaško ga je dočekao u nikad boljoj formi. – Stvarno se fizički osjećam odlično, pun sam snage i energije, nikad nisam imao manje kilograma i vjerujem da ću se i ove godine bez većih problema dovesti do Dubrovnika. Posebno se veselim druženju s jako dobrim prijateljima koje sam upoznao lani. Nevjerojatno je koliko smo se povezali na lanjskom ultramaratonu na kojem sam upoznao neke prijatelje za cijeli život. Vjerujem da ćemo svi živi i zdravi i bez većih problema i ozljeda stići na cilj u Dubrovnik, rekao nam je Blaško dan prije starta ultramaratona.

Mi mu i ovim putem želimo puno sreće i uspjeha i ponosni smo što na ovaj način i ove godine predstavlja naš Lipik!

Sretno Blaško, a i vas pozivamo da mu na profile njegovih društvenih mreža pošaljete poruke podrške.