Delfin
LIPIK test
Medianno
COVID – 19

Proširena Odluka o obveznom nošenju zaštitnih maski

16.07.2020. 08:51 | 665 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Njome je proširena Odluka o obaveznom nošenju maski, a koja je na snagu stupila 13. srpnja, odnosno u ponedjeljak.

Prema prvoj varijanti, nošenje maski bilo je obvezno za kupce i zaposlenike u trgovinama, zatim za  zaposlenike u ugostiteljskim objektima, kao i za zaposlenike zdravstvenih ustanova te osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ali i putnike, vozače i ostale zaposlenike u javnom prijevozu. Sad je ta Odluka proširena i na sve preostale institucije u kojima se okuplja i zadržava veći broj građana te se odnosi i na stranke i na zaposlenike.

Dakle, proširena je odluka na poštanske urede, banke, FINU i sve one institucije u kojima se ostvaruje bliski kontakt i čekaju uslugu. Ovo se reflektira i na sve uslužne djelatnosti, poput frizera, pedikera i slično.

 

 LIRA d.o.o.

U skladu s preporukama Stožera civilne zaštite, mole se svi klijenti koji dolaze u prostorije Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o da prethodno najave svoj dolazak na broj telefona 034/422-380 ili na mail lira@lipik.hr. Također, prilikom dolaska obavezno je nositi zaštitnu masku i dezinficirati ruke sredstvom koje je izloženo na ulazu u zgradu.