LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
COVID-19

Koronavirus - statistički slučaj u Pakracu

15.07.2020. 10:05 | 1693 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

"U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 83 aktivna slučaja zaraze koronvirusom (COVID-19). U kućnoj izolaciji nalazi se 78 osoba te je 5 osoba hospitalizirano. U samoizolaciji se nalaze 294 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 90 uzoraka od kojih je 8 pozitivnih rezultata na koronavirus (COVID-19). Ukupno je testirano 2817 uzoraka.", stoji u izvješću županijskog Stožera civilne zaštite.

Kako prenosi Pakrački list, od ovih osam novih slučajeva jedna osoba je s adresom u Pakracu, potvrdio je to županijski epidemiolog dr. Ante Vitalia, ali i Marijan Širac, načelnik pakračkog stožera Civilne zaštite. Međutim, radi se o osobi koja u Pakracu ima prijavljeno boravište i  u posljednje vrijeme nije boravila na toj adresi.

Ovo je statistički drugi slučaj zaraze koronavirusom u Pakracu, a kao što smo objavili u nedjelju navečer oboljela osoba, koja se smatra prvim pakračkim slučajem zaraze, je mlađe životne dobi i nalazi se na kućnom liječenju.

Isto tako, u Lipiku je i dalje trenutno jedan aktivni  slučaj zaraze koronavirusom, a oboljela osoba se također nalazi na kućnom liječenju.