LIPIK test
LIPIK test
Bazeni Lipik
HRVATSKA GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA

Nova web stranica HGSS-a za 70 godina postojanja!

14.07.2020. 09:14 | 224 pregleda | Vijesti

U svojoj slavljeničkoj, sedamdesetoj godini postojanja, Hrvatska gorska služba spašavanja u javnost je pustila svoju novu mrežnu stranicu www.hgss.hr sa suvremenim funkcionalnostima. Na čak tri jezika, hrvatskom, engleskom i njemačkom, ljubitelji prirode mogu pronaći preporuke za sigurnost, sve najnovije informacije i događaje iz života svih stanica i komisija HGSS-a, pregledavati fotografije i videosadržaj te, kao i dosad, čitati savjete i doživljaje iskusnih spašavateljica i spašavatelja. 

Piše:
Compas

„Budući da je HGSS često bio prvi u donošenju mnogih tehnoloških inovacija na područje Lijepe Naše, poput prve reanimacije vanjskim defibrilatorom, htjeli smo i ovaj dio naše službe dovesti na najbolju moguću razinu. Vjerujem kako će nova stranica olakšati pronalazak svih informacija i savjeta, kako građanima, tako i našim članovima. Apeliram na sve one koji planiraju zahtjevnije izlete u prirodu da se uvijek vrate našim preporukama, ali i posavjetuju s nadležnim organizacijama poput Hrvatskog planinarskog saveza kako ih ipak ne bismo morali upoznati u životno ugrožavajućim okolnostima“, istaknuo je Josip Granić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja. 

Apelirao je na sve koji planiraju zahtjevnije izlete u prirodu da se uvijek vrate HGSS-ovim preporukama, ali i posavjetuju s nadležnim organizacijama poput Hrvatskog planinarskog saveza kako ih ipak ne bi morali upoznati u životno ugrožavajućim okolnostima.

HGSS tijekom cijele godine obilježava 70. obljetnicu osnutka i ističe da građane, osim moderne mrežne stranice, na jesen očekuju interaktivne prezentacije mnogih aktivnosti HGSS-a u različitim dijelovima Hrvatske.

HGSS je nacionalna i dobrovoljna udruga koja broji više od tisuću visokomotiviranih volontera koji svakodnevno pomažu i tragaju za unesrećenim osobama, a svake godine ima i više od tisuću akcija spašavanja.

 

izvor: HGSS