Delfin
Delfin
Medianno
COVID-19

Zbog kontakta sa zaraženom osobom samoizolirano više osoba s područja Lipika

06.07.2020. 09:18 | 3319 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Tijekom proteklog perioda na liječenju u Toplicama Lipik je boravila pacijentica s područja Osječko-baranjske županije kojoj je, nakon povratka u mjesto prebivališta, konstatirano da je pozitivna na virus Covid-19.

Kako doznajemo od Slobodana Katunara, načelnika stožera Civilne zaštite Grada Lipika, zbog kontakta sa zaraženom osobom, određeni broj zdravstvenih djelatnika lipičke Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju se nalazi u samoizolaciji i pod kontrolom epidemiološke službe Požeško-slavonske županije.

Kao i u prethodnim slučajevima, sve mjere i postupci koji su predviđeni za ovakve situacije su primijenjeni na vrijeme te je situacija u potpunosti pod kontrolom i nema potrebe za paniku, istaknuo je načelnik Katunar.

Isto tako, vezano za raniji slučaj povezan sa samostanom Milosrdnih sestara Svetog Križa u Đakovu  i poveći broj osoba koji se zbog toga našao u samoizolaciji, od Slobodana Katunara doznajemo kako im uskoro istječe mjera samoizolacije te bi se trebali vratiti normalnom načinu života.

I ovom prilikom pozivamo građane da se pridržavaju preporuka fizičkog distanciranja, korištenja zaštitne opreme i higijenskih mjera.