LIPIK test
Delfin
Radio Daruvar 2

Policija kreće u nadziranje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka

24.03.2020. 08:29 | 1713 pregleda | Vijesti

Policijski službenici od ponoći na čitavom području Policijske uprave požeško-slavonske započinju nadzirati provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka koju je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio u cilju smanjenja mogućnosti širenja zaraze koronavirusom. Obveza je građana da se mjere dosljedno pridržavaju.

Piše:
Matija Kulhavi

Kako bi se spriječilo širenje zaraze, dnevne migracije moraju se svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje Odluke, radi čega je odgovornost na građanima da poštuju zabranu te da napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz valjanu propusnicu izdanu sukladno Odluci, ovjerenu i potpisanu od strane odgovorne osobe u pravnoj osobi ili izabranog liječnika obiteljske medicine ili nadležnog stožera civilne zaštite.

Policijski službenici na prilaznim pravcima gradova i mjesta nadzirat će provođenje Odluke radi čega postoji mogućnost stvaranja gužvi. Prednost prolaza imat će vozila hitnih službi.  U interesu je svih da prate upute i zapovijedi policijskih službenika na terenu, te prilikom kontrole pripreme propusnicu i osobni dokument koji će dati na uvid policijskim službenicima, stoji u priopćenju koje nam je poslala policijska glasnogovornica Nikolina Janković.