Delfin
Delfin
Medianno

Uređenje vodotoka Ilidža uvertira u izgradnju budućeg “Sportskog centra”

08.01.2020. 12:41 | 1129 pregleda | Vijesti

Na zahtjev Grada Lipika kao jedinice lokalne samouprave Hrvatske vode su krenule u saniranje vodotoka Ilidža koji se nalazi u neposrednoj blizini nogometnog stadiona u Lipiku.

Piše:
Matija Kulhavi

"Napravljena je prva faza zacjeljivanja vodotoka Ilidža, dok se druga faza treba nastaviti tijekom 2020. godine, naravno shodno vremenskim uvjetima, tako da bude cijela dionica, paralelno s prilazom nogometnom igralištu zacijevljena.", rekao nam je u razgovoru kojeg smo vodili krajem protekle godine Davor Novinc iz daruvarske ispostave Hrvatskih voda. Naime tamošnja cesta koja vodi prema nogometnom stadionu je preuska pa će se uređenjem kanala radi bolje komunikacije proširiti prometnica, a moći će se urediti i parkiralište koje je potrebno.

Projekt  "Sportskog centra"

Lipički gradonačelnik Vinko Kasana zahvalan je Hrvatskim vodama što su prepoznale važnost uređenja vodotoka Ilidža. "Sve ono što tamo radimo priprema je za veliki projekt uređenja "Sportskog centra". Grad Lipik posjeduje svu potrebnu dokumentaciju i građevinske dozvole za ovaj projekt koji bi se trebao odvijati u devet etapa. Ove godine bi trebala započeti nadogradnja postojećeg objekta uz nogometni stadion koja bi podrazumijevala energetsku obnovu, urede, konferencijsku dvoranu i slične prostorije namijenjene društvenim djelatnostima. Unutar projekta predviđena je i izgradnja kuglane, teretane, napravile bi se natkrivene tribine sa sanitarnim čvorom te atletska staza i atletska borilišta. Predviđa se i izgradnja teniskih terena, rukometnog igrališta, košarkaških igrališta te pomoćnog nogometnog igrališta s umjetnom travom, kao i skate park, dječje igralište i vanjski fitnes.", istaknuo je gradonačelnik.