banner sezame okoliš
Upit2
Jet set
KOMEMORACIJA MARIJU NOVOSELCU TIGRIĆU

Suborci se prisjetili Marija Novoselca-Tigrića

18.03.2019. 13:08 | 1173 pregleda | Vijesti

Prijatelji i suborci iz Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi Podružnice Požeško-slavonske županije, danas su se prisjetili Marija Novoselca – Tigrića, prvog predsjednika Udruge, te mu odali počast polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i molitvom na njegovom posljednjem počivalištu na rimokatoličkom groblju Pakrac.

Piše:
Tomislav Ević

 

Povodom pete godišnjice smrti počast su mu odali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata među kojima su bili general Miroslav Vacek, pukovnik Mijo Štimac, predsjednik ŽZU HVIDR-a Požeško-slavonska Stipan Grgić, predsjednik UHVIDR-a Pakrac Stipe Hodak, predsjednik UHVIDR-a Lipik Branko Ljevaković, predsjednik gradskog vijeća Grada Pakraca Miroslav Ivančić, načelnik PP Pakrac Robert Hrastić i suborci.


„Dragi hrvatski branitelji, dragi prijatelji, peta je godina kako smo se oprostili od našeg Marija „Tigrića“. Svi znamo tko je bio Mario i koliko je sebe dao da bi pomogao hrvatskom branitelju. Živio je za te trenutke i svaki put kad bi nekome pomogao slavio je to, bio je ponosan na sebe jer je mogao nekome pomoći. Pokojni Mario je otišao jako mlad, kao dragovoljac se prijavio u Gardijsku brigadu Tigrovi i prošao mnoga teška ratišta gdje je bio i teško ranjen. Volio je Hrvatsku, volio je hrvatske branitelje, moglo bi se reći da je za njih i živio. Ne znam da li postoji osoba u našem gradu i šire koja bi mogla reći da joj nije pomogao ako je to od njega tražio.Bio je izuzetno dobra i draga osoba. O njemu i njegovim djelima mogao bi pričati satima, ali ni sada ne mogu vjerovati da ga više nema i da ne mogu više vidjeti njegovo dobro i nasmijano lice. Vršio je dužnost i predsjednika Zajednice udruga HVIDR-e Požeško-slavonske županije, a kasnije je bio prvi predsjednik Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi Podružnice Požeško-slavonske županije što je radio sve do smrti. Mario „Tigriću“ neizmjerno ti hvala za sve što si učinio za Republiku Hrvatsku i za svoje hrvatske branitelje. Neka ti je vječna hvala i slava.“ izjavio je Zoran Josipović predsjednik Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi Podružnice Požeško-slavonske županije.