banner sezame okoliš
Upit2
Jet set
Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Lipik

U "Quelli" se održava međunarodni napredni Bobath tečaj I. kategorije

18.03.2019. 12:21 | 1538 pregleda | Vijesti

U konferencijskoj dvorani Quella lipičke Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u ponedjeljak 18. ožujka započelo je održavanje međunarodnog naprednog Bobath tečaja I. kategorije. Tečaj se održava u organizaciji Hrvatske udruge Bobath terapeuta odraslih (HUBTO), a u suradnji sa Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Lipik. 

Piše:
Matija Kulhavi

Sudionike i predavače tom je prilikom, u društvu glavnog fizioterapeuta Bolnice Ivana Žilića, pozdravio te im poželio dobrodošlicu ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik Darko Kelemen.

Čast mi je da Vas pozdravim u ime Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik, domaćina i suorganizatora međunarodnog naprednog Bobath tečaja I. kategorije koje organiziramo s hrvatskom Udrugom Bobath terapeuta.

Specijalna bolnica Lipik nije velika ustanova, ali po svom opredjeljenju, viziji razvoja, rezultatima rada, nije ni mala.

Svjesni koliko vrijedi znanje, u zadnjih desetak godina intenzivno smo radili na podizanju stručnosti i stručne spreme svih profesija u Bolnici, a posebno zdravstvenih. Sa zadovoljstvom želim naglasiti kako smo za manje od deset godina povećali broj visoko i više obrazovanih radnika fizioterapeutske struke s 10 na 25 ili za 150%.

S druge strane, nije ništa novo u spoznaji da za visoku kvalitetu rada i rezultate koje želimo postići, nije dovoljno samo formalno obrazovanje i razina stručne spreme, nego da je potrebna kontinuirana edukacija.

U skladu s tim opredjeljenjem, kao i financijskim mogućnostima naše ustanove, svake godine radimo plan edukacija za sve profesije u ovoj ustanovi, u čemu prednjače fizioterapeuti sa sistematičnim i razrađenim planom, a rezultat toga je visoko educirani kadar koji je spreman nositi se s najvećim izazovima fizioterapije, a naši fizioterapeuti pojavljuju se kao predavači na raznim drugim savjetovanjima, kao autori stručnih radova, kao mentori. Iznimno visoki postotak uspješnosti rehabilitacije naših pacijenata, kao i njihovo zadovoljstvo koje iskazuju, dovoljna su potvrda ovome.

Prije više godina jasno smo se opredijelili za neurorehabilitaciju oboljelih od moždanog udara, svjesni naših mogućnosti, geografskog položaja, tradicije i svakako povezanosti sa Zdravstvenim veleučilištem Zagreb i Medicinskim fakultetom Osijek, s nakanom da jednom i službeno postanemo regionalni neurorehabilitacijski i neuroedukacijski centar.

Ovaj tečaj nam je dodatni zahtjev i izazov da, kao domaćini, pokažemo koliko vrijedimo i učinimo sve kako bi ova edukacija prošla u najboljem redu.“, rekao je ravnatelj Kelemen u svojem pozdravnom govoru.

Tečaj, koji je započeo u ponedjeljak 18. ožujka, potrajat će sve do petka 22. ožujka. Voditeljice tečaja su instruktorice Monica Morelli i Monie Alessi, a na njemu sudjeluje šesnaest polaznika.