Upit2
banner sezame okoliš
Upit1
POVODOM DANA GRADA PAKRACA

Koncert grupe Magazin, Sajam udruga, turniri u pikadu i šahu

17.03.2019. 10:31 | 879 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Povodom predstojećeg Dana Grada Pakraca, u subotu 16. ožujka tijekom dopodnevnih sati održani su već tradicionalni sportski turniri u pikadu i šahu.

Tako je u napetom završnom susretu petog kola turnira u pikadu za slijepe u pakračkoj "Staroj osnovnoj školi", Udruga slijepih Daruvar pobjedom nad Bjelovarom osvojila prvo mjesto s 12 bodova, dok je Bjelovar ostao na 10 osvojivši time drugo mjesto. Treće mjesto je osvojila Športska udruga slijepih Zlatna dolina iz Požege.

U kategoriji slabovidnih je treće mjesto pripalo Darku Novaku iz Bjelovara, drugi je bio Denis Prohaska iz ekipe Daruvara, dok je prvo mjesto osvojio Rahman Halilović iz ekipe Sportskog društva Svjetlost iz Gradiške.

Kod slijepih je treće mjesto osvojio Zoran Bubulj iz Daruvara, drugoplasirani je Marijan Medica iz ekipe Bjelovara, dok je zlato osvojio Stanko Kovačić iz ekipe Pakrac-Lipik.

Nešto dalje, u pakračkoj Gradskoj vijećnici održao se turnir u organizaciji Šahovskog kluba Pakrac Lipik kojem je pristupilo 26 šahista, a drugo mjesto je pripalo Alojzu Macarolu, članu našeg lokalnog kluba. Prvo mjesto je osvojio Matko Ognjen iz ŠK Garešnica-Mount trade, a trećeplasirani je bio Anton Materni iz ŠK Dugo Selo. Od kadetkinja prvo mjesto je osvojila Lorena Balja iz ŠK Bljesak, a od kadeta prvi je bio Mihael Rančilović iz ŠK Garešnica-Mount trade. Istoga dana, naša lokalna kadetska ekipa odigrala je prva 3 kola u Grabarju u II. kadetskoj HŠL-Istok u sastavu Bedić M., Lucić A., Švajghart J. i Malogorski A., te upisala 2 poraza i pobjedu. Već sljedeći dan (17.3.) seniori ŠK "Pakrac-Lipik" uspješno su započeli natjecanje u III. HŠL-ISTOK, pobjedom od 4:2 u gostima kod ŠK Šahovnica Garčin.

Tijekom poslijepodnevnih sati ispred pakračke sportske dvorane održao se Sajam udruga na kojem je više od trideset udruga i predstavnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava predstavilo svoje autohtone proizvode, a večer je zaokružena velikim gradskim koncertom popularne grupe "Magazin".