Streetball 2019. vertikal.
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
58. BROJ COMPASA

Izašao novi 58. broj Compasa

22.02.2019. 08:21 | 646 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Novi, 58. broj mjesečnika Compas izlazi danas 22. veljače, a donosi Vam pregled svih važnih zbivanja koja su se odvijala u našem kraju tijekom proteklih mjesec dana.

Nova je godina tek nedavno započela, a već se bliži i kraj veljače. Zasigurno ćete se složiti sa mnom da to nekako brzo ide. Veljača je zanimljiv mjesec. Kažu naši stari: „Veljača – prevrtljača.“ Promjenljivo je vrijeme, promjenljive su temperature, a bogme su promjenljive i ljubavi. Kad smo već kod ljubavi, nisu samo mačke one koje ljubuju ovaj mjesec, nego smo to i mi, ljudi. Tako su zaljubljeni nedavno proslavili svoj dan, Valentinovo. Ono je prigodnim koncertom obilježeno i u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac, kao i u Gradskoj knjižnici i čitaonici Lipik, ali i među našim najmlađima, u Dječjem vrtiću „Kockica“. Vrijeme je ovo maškaranja i ludovanja, a Dobrovačke maškare spremaju u subotu 2. ožujka tradicionalni 12. maskenbal u restoranu na Ergeli u Lipiku. Kroz dosadašnjih jedanaest maskenbala prošlo je više od tisuću maski, a i ove nas godine, kako doznajemo od organizatora, očekuju brojna iznenađenja. U ovom broju vam donosimo i razgovor s Vladom Šurkalovićem, poznatijim pod nazivom Popaj. Popaj je nezaobilazna osoba koju susrećemo na brojnim događanjima koja se odvijaju na području Lipika i Pakraca, a u ovom intervjuu upoznat ćete Popaja kojeg do sad niste imali prilike upoznati. Također vam donosimo i reportažu s 4. svjetskih ribolovnih sportskih igara koje su održane u Južnoafričkoj Republici, a u kojima su sudjelovali Mario Fider te Zoran Kolbaba, članovi Športskog ribolovnog društva „Slavonac“ iz Lipika i koji su pri tome osvojili ekipno 10. mjesto s hrvatskom šaranskom reprezentacijom. Pred nama je i obilježavanje 28. godišnjice početka Domovinskog rata u Pakracu, odnosno na području Republike Hrvatske, a bliži se i proljeće koje nam donosi nove manifestacije u Lipiku.

O svemu tome što se dogodilo i što će se dogoditi čitajte u ovom novom broju Compasa koji ćete moći pronaći na sljedećim prodajnim mjestima tijekom kasnijih poslijepodnevnih sati:

Lipik

Aqua, Trg kralja Tomislava 1
Lira Travel, Trg kralja Tomislava 1
Lonia, Vukovarska avenija 10
Mlin i pekare, Jadranska 5
Mlin i pekare, Matije Gupca 15
Mlin i pekare, Slavonska 34

Dobrovac

Lonia, Matije Gupca 107
Mlin i pekare, Stjepana Radića 1

Gaj

Mlin i pekare, Sudre Slavka 11a

Poljana

Mlin i pekare, Gajeva bb

Antunovac

Mlin i pekare, Poljanska 79b

Brezine

Lonia, Brezine 49

Pakrac

KTC, Ivana Gundulića 183
Mlin i pekare, Hrvatskih velikana 19
Mlin i pekare, Matije Gupca 3

Prekopakra

Lonia, Dalibora Duhača 47
Mlin i pekare, Stjepana Radića 2